La Conselleria d’Educació i Universitats canvia els barems dels interins i reconeix per primera vegada els docents que han aprovat la primera fase d’unes oposicions

La Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats de la Conselleria d’Educació i Universitats ha canviat els barems dels interins i ha apostat per posar en valor les persones que han aprovat la primera fase d’un procés d’oposició. Per primera vegada, es puntuarà haver aprovat la primera fase i, a més, s’augmentarà la puntuació a les persones que han aprovat unes oposicions i no han aconseguit plaça. D’aquesta manera es dona resposta a les demandes del col·lectiu d’opositors sense plaça.

A més, també s’ha duit a terme la revisió de la puntuació referent a la formació acadèmica. Amb l’actualització de la baremació, ara es donarà més rellevància als títols acadèmics perquè els funcionaris interins tenguin més valor en la borsa. Fins ara, l’experiència tenia molt de pes i amb aquesta mesura s’equilibra l’experiència amb la formació.També es tendran en compte a l’hora de baremar els càrrecs directius en un centre.

Amb aquests canvis, des de la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats es fa una aposta per reequilibrar la baremació i que l’experiència docent no tengui tant de pes en el còmput. Aquests canvis s’han consensuat a la Mesa Sectorial d’Educació i compten amb el vistiplau dels representants sindicals.

El procés per crear la borsa de funcionaris interins per al proper curs 2024-2025 s’ha obert avui i estarà oberta fins al 25 de març. Està previst que a final de maig es publiqui la llista provisional i a final de juny es facin públiques les llistes definitives.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.