Díaz admet tenir “problemes” al govern espanyol per reduir la jornada laboral i demana ajuda a sindicats i treballadors Ho ha dit en un míting a Ferrol en la campanya electoral gallega

ACN/Barcelona – La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha reconegut que té problemes a l’executiu per reduir la jornada laboral, com ella planteja, i ha demanat ajuda a sindicats i treballadors. “Tenim dret després de 40 anys de jornada congelada a viure millor. Dintre del govern també tinc problemes, demano ajuda a tota la gent treballadora per reduir la jornada laboral”, ha dit en un míting a Ferrol, acompanyada per la candidata a les eleccions gallegues, Marta Lois. Precisament, Díaz ha recordat que el fundador del PSOE, Pablo Iglesias, justament nascut a Ferrol, va convocar la primera manifestació l’1 de maig per demanar la reducció de la jornada laboral a vuit hores.

“Sé que tindré molts problemes amb la reducció de la jornada laboral sense reducció del salari”, ha indicat Díaz, que fins i tot ha assegurat que el propi papa Francesc li ha transmès que la reducció és una qüestió clau.

La líder de Sumar ha augurat que “serà difícil” aconseguir-ho, i per això ha demanat suport per al seu partit en les properes eleccions gallegues, perquè “Sumar representa això, que els treballadors visquin millor”.

Díaz també ha recordat que deien que ella “es carregaria el país” apujant el Salari Mínim Interprofessional (SMI), però en canvi ara hi ha més de 21 milions de persones treballant a Espanya, quan Mariano Rajoy somiava amb una ocupació de 20 milions.

“Creieu que sense Sumar al govern tindríem això? Vaig trigar nou mesos a aprovar el salari mínim, però Sumar el que diu ho compleix”, ha exclamat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.