Dos centenars de persones protesten pel ‘no’ de l’Ajuntament de Ciutadella a la pancarta en defensa de la llengua

Al voltant de dues-centes persones s’han reunit aquest migdia de dissabte davant de l’Ajuntament de Ciutadella per a protestar contra la decisió del consistori de no deixar penjar una pancarta de Plataforma per la Llengua Menorca en defensa de la llengua. L’entitat va convocar la concentració després que l’Ajuntament denegàs la instància presentada correctament per l’entitat i, per tant, la pancarta no es va poder penjar.

La peça s’ha desplegat en la concentració exhibint el lema “Qui estima la llengua la protegeix” i s’ha llegit un manifest per a denunciar la greu vulneració del dret a la llibertat d’expressió. De fet, l’Ajuntament de Ciutadella va denegar la instància tot i autoritzar-la en un primer moment, però va acabar revocant l’autorització prèvia a darrera hora.

La intenció de Plataforma per la Llengua Menorca era col·locar la pancarta en el Camí de Maó, en el lloc indicat per l’Ajuntament de Ciutadella, entre els dies 15 i 20 de gener. S’havia escollit aquestes dates emmarcades en els actes de celebració de la Diada del Poble de Menorca, el dia de Sant Antoni, i complementar així la resta d’activitats organitzades per l’entitat.

La concentració ha comptat amb la lectura d’un manifest per part d’un membre de Plataforma per la Llengua Menorca, en el qual s’ha explicat la cronologia dels fets i s’ha deixat clar que l’Ajuntament no va entregar la primera resolució de la instància. Així, el consistori “ha comès un greuge contra la llengua pròpia i la llibertat d’expressió d’una ONG apartidista que únicament pretén lluitar perquè la nostra llengua no retrocedesqui en el seu ús social ni en els drets que li corresponen”, tal com expressa el manifest.

Per altra banda, com ha anunciat el membre Plataforma per la Llengua Menorca en la lectura del manifest, l’ONG del català ha presentat aquesta setmana un recurs de reposició a la denegació de la instància per part de l’Ajuntament de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.