El govern espanyol planteja portar en vaixell a Catalunya aigua dessalinitzada de Sagunt Ribera i Mascort es reuneixen dilluns a Barcelona per abordar la crítica situació de sequera

ACN/Barcelona – La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, plantejarà al conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, la possibilitat de portar en vaixell a Catalunya aigua dessalinitzada a la planta de Sagunt, al País Valencià, segons ha avançat ‘El Confidencial’. Es faria a través del Port de Barcelona, que ja està preparat per rebre aigua en vaixells. El volum que es podria portar arribaria als 7 hectòmetres cúbics a l’estiu, segons publica ‘El País’. El sistema Ter-Llobregat va entrar en emergència el passat divendres. La planta de Sagunt està gestionada per Acuamed, que depèn del Ministeri per a la Transició Ecològica. Ribera i Mascort es reuneixen aquest dilluns a Barcelona per abordar la crítica situació de sequera que pateix Catalunya.

El conseller ja va apuntar dimarts passat que la relació amb el ministeri “és molt fluida”, i va detallar que, entre els temes que posaran sobre la taula, hi ha la possible arribada d’aigua d’altres indrets de l’Estat. “La col·laboració és màxima i segur que trobarem la fórmula perquè, si és necessari, portem aigua”, va indicar.

Sobre l’arribada de vaixells carregats d’aigua, el conseller va recordar que el Govern treballa des de fa mesos en aquest escenari i manté contactes amb navilieres, per assegurar-ne la disponibilitat, així com amb diversos territoris, amb l’objectiu que el país “estigui a punt” en cas que sigui necessari. “No és tan rellevant d’on ve, sinó que ho tinguem tot preparat”, va defensar. Així mateix, va assegurar que es tractarà d’una “solució d’emergència” que subministrarà aigua a infraestructures crítiques, com poden ser els hospitals. En tot cas, això no passaria abans de l’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.