Paula López i Enric Mir, intratables en la seva victòria en els 46KM de la Trail dels Fars Maite Pons i Marc López, a la Trail Popular, i Ana Bueno i Miquel Torres, completen el cartell de guanyadors en un esdeveniment que va gaudir d'un gran dia.

Foto: Manolo Barro©

La lliga Illa dels Trails 2024 es va obrir aquest diumenge amb una Trail dels Fars meravellosa marcada per l’excel·lent clima i condicions, que va coronar la catalana Paula López i el menorquí Enric Mir com els més ràpids dels 46KM, la prova reina. L’esdeveniment, que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, va omplir d’activitat i de vida el tram de Camí de Cavalls des del Far de Cavalleria fins a la Piscina Municipal de Ciutadella, amb uns 700 participants inscrits entre les tres distàncies.

Mir va mostrar estar en un estat de forma superior al dels seus rivals, sortint fort i controlant el ritme fins arribar a Cala Pilar on va posar una marxa més que no va poder seguir el ciutadellenc Xavi Villalonga. Mir va creuar la meta amb un temps de 3:35:38, seguit de Villalonga (3:47:26), mentre que la medalla de bronze se la va penjar el català Rafa Garcia (3:49:03), qui va sorprendre Ruben Benejam (3:54:37). La sortida dels 46KM va comptar amb la presència de l’alcalde des Mercadal, Joan Palliser.

En les dones, la catalana Paula López va protagonitzar una sortida en solitari seguida de les menorquines Mari Allès i Maria Carrasco. López va mantenir sempre una avantatge d’uns 3 minuts que la ciutadellenca no va poder neutralitzar. López va creuar la meta en primer lloc amb un cronòmetre de 4:26:17, mentre que Allès ho va fer amb 4:30:54, seguida de Carrasco, amb 4:42:54.

A la mitja marató, el ciutadellenc Miquel Torres va tallar qualsevol reacció amb un ritme per a privilegiats. Va ser capaç de recórrer al capdavant els 21KM des de La Vall en 1:29:04, seguit en meta per Iván Janer (1:31:45) i Javier Sintes (1:33:41).

En les dones, nova exhibició d’Ana Bueno, qui va volar sense rival a la categoria fins a la línia de meta, entrant amb 1:45:47, mentre que Lena Moll es va emportar la plata amb 1:49:02. El podi va ser completat per Victoria Sánchez, amb 1:55:57.

A la Trail Popular, Maite Pons i Marc López van ser els més ràpids amb 58:04 i 46:08, respectivament. En homes, Migue Huguet va ser medalla de plata (47:37) i Juan Díaz va ser bronze (48:20), mentre que en dones, Sara Burchartz (1:01:56) i Maria José Navarro (1:05:37) van completar el podi.

Després de la cursa, es va procedir a l’entrega de trofeus que va comptar amb la presència del conseller d’Esports, Joan Pons; el regidor d’Esports de Ciutadella, Nico Blanco; la directora insular de Promoció Econòmica, Begoña Mercadal; l’alcalde de Ferreries, Pedro Pons; el diputat Joan Mesquida, la regidora d’Esports de Ferreries, Alicia Martí, i el regidor des Mercadal, Carlos Rotger.

La Illa dels Trails viurà aquest dilluns l’obertura de les inscripcions de la Trail dels Fars Nocturna, que es disputarà el 28 de setembre amb les seves dues distàncies de 23KM i 13KM. Abans, el 13 d’abril, tindrà lloc una nova edició de la Trail del Nord, que ja té les seves inscripcions obertes, i que ofereix tres distàncies, 45KM, 24KM i 12KM.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.