Dr. Loosen Riesling Dry

Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un vi alemany sorprenent, es trata del Dr. Loosen Riesling Dry que representa l’elegància i subtilesa dels vins procedents de les vinyes plantades als turons costeruts amb sòls pissarrosos de la regió vinícola de Mosel. La relació qualitat-preu d’aquest vi és excel·lent. L’enòleg Ernst Loosen és reconegut com l’ambaixador mundial del Riesling. Amb els premis Decanter com l’Home de l’Any en 2005 i millor cellerer alemany dels últims 25 anys en 2007 per la revista Wine & Spirits. Loosen ha promogut activament que el Riesling alemany estigui novament en l’avantguarda dels grans vins blancs del món.

NOTA DE TAST

Vista: Color groc palla, net i brillant.

Nas: Entrada complexa, però sòbria. Aromes de pomes, melicotó i flors blanques.

Boca: El seu pas és una expressió refrescant i pura de fruita blanca (pruna claudia). Substanciós i fàcil de beure. Amb caràcter i finor. Final vibrant i persistent.

MARIDATGE

Foie micuit de Sa Pedrera des Pujol. Foto: Bep Al·lès©

És un vi molt gastronòmic, 100% Riesling que ens anirà de meravella si el servim com aperitiu per acompanyar embotits com pernil ibèric, foie, formatges cremosos com el Brie o un formatge semi i mantecós de Son Salom o de Son Piris. També formatges frescos com la Mozzarella, el Tronchón, Tetilla Gallega o Arzua, entre altres.

Albergínies plenes de peix i marisc. Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

Ens maridarà bé amb entrants a base de verdures i pastes com poden ser unes albergínies o uns carabassons plens a la menorquina, marrania, albergínies fregides amb mel Dolçamar, un espagueti amb alls fregits i gambes, espagueti amb cloïsses, macarronada de peix, tallarins al nero de sípia al salmó marinat.

Escopinyes plenes. Restaurant Mr. Jaume. Foto: Bep Al·lès©

Perfecte per acompanyar plats on el protagonista sigui el marisc, des d’unes escopines al forn a unes navalles a la planxa, passant per uns musclos a la menorquina, una mariscada, llagosta al forn amb maonesa, un arròs caldós de llomàntol o una sarsuela de peix i marisc.

Gall de Sant Pere fregit amb alls, Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Peixos al forn o a la graella, com també unes supremes de bacallà a la crema, un suquet de càntera, rap amb salsa de gambes, gall de Sant Pere fregit amb alls, llobarro a la sal, lluç a la bilbaïna, cap-roig bullit acompanyat de patates bullides i salsa maonesa.

Pollastre amb gambes, Rels Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Mars i muntanya com un pollastre amb gambes, conill amb llagosta, paella cega mixta, arròs de notari, caragols amb cranca i porcella farcida d’anfós.

Curri vermell amb pollastre. Thai Cala en Bosch. Foto: Bep Al·lès©

Per la seva fruita és ideal per als plats de cuina Thai, com també la japonesa, la Nikei, la Mexicana i la peruana.

Si voleu saber més d’aquest excel·lent vi, contacteu amb VINUM, on a la seva botiga del polígon o al seu portal de venda on line el podreu trobar al millor preu de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.