L’Ajuntament posa en marxa la segona edició del programa Ciutadella Coeduca Aquest va néixer de les necessitats detectades pel mateix professorat, envers les actituds i algunes problemàtiques detectades dins les aules

El Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Ciutadella ha començat la segona edició del programa “Ciutadella COEDUCA”. Un programa integral d’educació afectiva i sexual dirigit a tot l’alumnat, a les famílies i al professorat d’Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria dels quatre centres de Ciutadella.

L’objectiu principal d’aquest programa és vetllar per una educació igualitària, lliure de violències i amb la intenció de desenvolupar l’esperit crític.

El programa va néixer de les necessitats detectades pel mateix professorat, envers les actituds i algunes problemàtiques detectades dins les aules. A partir de llavors es va crear una subcomissió d’educació, on es va avaluar, conjuntament amb els centres educatius i l’Ajuntament, quines eren les accions preventives i positives a posar en marxa.

Així idò, Ciutadella Coeduca és un programa integral que compagina un conjunt de tallers pensats i elaborats per a l’alumnat des de de primer d’ESO i fins als cicles formatius i batxillerat, on es treballen temes concrets per a cada etapa del cicle vital. La temàtica gira entorn de la construcció de la masculinitat, les relacions afectives i sexuals, el consum de la pornografia, les relacions sense violència, els mites de l’amor romàntic, les xarxes socials i la pressió estètica, entre d’altres.

Ciutadella Coeduca també ofereix xerrades formatives per a les famílies sobre com acompanyar els fills i les filles en temes de sexualitat i de relació. Són espais on les famílies poden compartir dubtes, es reflexiona sobre com actuar i es proposen recursos per a facilitar la comunicació.

Finalment, el programa tracta també la formació i l’assessorament específics en coeducació per a tot el professorat, amb l’objectiu de poder adquirir eines per a acompanyar l’adolescència durant l’etapa d’aprenentatge de les relacions afectives i sexuals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.