600.000€ per redactar el projecte de reforma i ampliació del geriàtric La Junta de Govern aprova el conveni de finançament de l’edifici, que comptarà amb 150.000 euros del Consell, 300.000 de l’Ajuntament i 150.000 més de la Conselleria de Salut a través d’una subvenció directa

C.M. / Ciutadella – La Junta de Govern Municipal ha aprovat el nou conveni de col·laboració entre el Consell de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella per finançar la redacció del projecte bàsic i executiu relatiu a la reforma i ampliació del geriàtric municipal. El Consell es compromet a posar de la seva butxaca 150.000 euros i l’Ajuntament, 300.000. Al marge del conveni, el consistori ciutadellenc rebrà altres 150.000 euros com a subvenció directa per a poder finançar-ne les tasques de redacció, que inclouen, també, l’elaboració del projecte d’instal·lacions i l’estudi de seguretat i salut.

La primera intenció de l’equip de govern és aprofitar l’espai que ha deixat lliure la Clínica Juaneda, que el passat mes de maig inaugurà nou hospital al camí de sa Caleta, per ampliar l’edifici. D’acord amb l’avant-projecte presentat en el seu dia, el centre, un cop reformat, donarà cabuda a 27 noves places, tot i que la batlessa de Ciutadella, Juana Mari Pons, ja ha avançat que es faran tots els esforços possibles perquè en pugui fer caber alguna més.

L’alternativa de construir un centre de nova planta, com pretenia el PSOE, en terrenys de Santa Rita, s’ha deixat, de moment, de banda, tot i que la batlessa assegura que aquesta possibilitat tampoc “no està descatada del tot”.

El geriàtric compta, a dia d’avui, amb 62 places ocupades, per la qual cosa, amb l’ampliació es preveu que acabi acollint un centenar d’usuaris. Les 27 places que s’ampliaran s’adjudicaran a alguna de les més de 80 persones que conformen actualment la llista d’espera, on hi ha persones d’altres municipis com Es Migjorn Gran o Maó, entre d’altres. Juana Mari Pons explica que s’haurà de fer una feina de coordinació amb la resta d’ajuntaments per tal d’anar recol·locant les persones que es quedin fora en altres centres, com per exemple, en el nou edifici que es construirà as Migjorn.

La batlessa ha explicat que des de l’equip de govern s’està discutint amb l’oposició la possibilitat de seguir el mateix sistema que s’ha seguit en el cas de l’Escola de Música, on el concurs d’idees convocat per l’Ajuntament ha rebut 24 propostes. L’objectiu, en qualsevol cas, és tenir enllestit el projecte de reforma i ampliació del geriàtric abans que acabi l’any per a poder adjudicar les obres, com a molt tard, abans de finals de 2025.

El cost final de les obres d’execució es calcula que s’enfilaria, diu la batlessa, cap els 6 milions d’euros. Les obres d’embelliment de l’entorn podrien córrer a càrrec del propi Ajuntament o bé finançar-se a través del Pla Insular de Cooperació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.