Es Mercadal i Fornells celebraran el Carnaval amb activitats per a tots els publics

L’Ajuntament presenta la programació del Carnaval 2024, que se celebrarà as Mercadal i Fornells entre el divendres 9 i el dimarts 13 de febrer; dissabte 10 és el dia amb més activitats programades. Hi trobam un total de 8 propostes per gaudir del Carnaval, entre les quals es troben les rues de disfresses i els diversos dinars del Darrer Dimarts (a Cala Roja, al Recinte Firal des Mercadal i a la Sala Polivalent de Fornells), entre d’altres.

Mentre que a Fornells la temàtica del carnaval és lliure, es Mercadal es prepara per viure el Carnaval de la forma més marinera. La temàtica escollida enguany és la mar, fet pel qual l’Ajuntament convida els residents i els visitants a disfressar-se d’algun personatge o element relacionat amb la mar durant els dies de celebració per crear un ambient mariner pels carrers del poble. Així mateix, diversos racons del poble i alguns comerços també decoraran els seus mostradors amb motius mariners.

Per animar encara més aquesta festa, l’Ajuntament posa en marxa el Concurs de Disfresses de Carnaval, en el qual es repartiran 1.500 € euros en premis entre es Mercadal i Fornells. El suport i la col·laboració veïnal en les activitats organitzades per l’Ajuntament és fonamental, fet pel qual s’anima la ciutadania que, a través d’aquest concurs, hi participin i es disfressin, de manera que es potenciï l’atractiu de la festa.

En aquest concurs s’han establert tres categories de premis a cada poble: millor disfressa individual, millor comparsa i millor carrossa as Mercadal, i millor disfressa individual, millor parella i millor comparsa a Fornells.

El jurat, format per representants de diferents entitats del municipi, valorarà la creació artística, l’originalitat, els materials reutilitzats, la posada en escena i, en el cas des Mercadal,  l’adaptació a la temàtica d’aquest any.

Des de l’Ajuntament agraïm a totes les entitats i persones que col·laboren haver contribuït a fer possible el programa d’activitats d’aquest carnaval.

L’Ajuntament vol agrair als vesins i vesines la decoració del Pla de ses Eres, així com a PuntArt la realització del mural que decorarà l’edifici de Ca n’Ángel, i a l’APIMA del CEIP Mare de Déu del Toro la decoració de la Sala Multifuncional.

Finalment, des de l’Ajuntament s’agraeix de forma especial als propietaris de s’Albufera que un any més hagin acceptat la petició municipal perquè els vesins i vesines puguin accedir a Cala Roja per celebrar, com és tradició, el Darrer Dimarts en aquest indret tan emblemàtic.

Aquest és el programa d’activitats de Carnaval as Mercadal i Fornells:

DIVENDRES 9

A les 18.30 h al Casal de Joves des Mercadal, Taller de carnaval «Decoració de la mar».

Ho organitza: Casal de Joves des Mercadal i INJOVE

DISSABTE 10

A les 18 h, pels carrers més cèntrics de Fornells, tradicional Rua de Carnaval acompanyada per la Banda de Música des Mercadal (sortida de la plaça de s’Algaret). Seguidament, a la carpa del c/ de la Mar, bereneta a càrrec de l’APIMA amenitzada per Ritmo Menorca.

A les 19 h, a la Plaça Pare Camps des Mercadal, tradicional Rua de Carnaval acompanyada per la Banda de Música des Mercadal i la batucada Batumba. Seguidament, a la Sala Multifuncional, revetlla amb Fandango All Stars & Black Pearl.

DIUMENGE 11

A les 17 h, a la plaça Constitució des Mercadal, inici de la tradicional Rua infantil de Carnaval amb la Banda de Música des Mercadal. Seguidament, festa infantil a la Sala Multifuncional amb Pinyeta Pinyol.

Hi col·labora: APIMA CEIP Mare de Déu del Toro.

DIMARTS 13

A les 11.30 h, pels carrers del centre del poble des Mercadal, Rua de Carnaval a càrrec del CEIP Mare de Déu del Toro.

A les 13 h, a la Sala Polivalent, tradicional paella del Darrer Dimarts a Fornells; preu: 10 €. Podeu apuntar-vos-hi enviant un correu electrònic a avfornells23@hotmail.com o presencialment a: Sa Parada, S’Algaret, Gelateria Ricardo Riera i Forn de sa Plaça.

Ho organitza: Associació de Vesins de Fornells.

Dinar del Darrer dimarts a Cala Roja. La propietat de S’Albufera autoritza el pas de vehicles fins a Cala Roja per tal que puguem mantenir aquesta tradició. Us demanam que no sortiu del camí a la cala ni us desplaceu per altres parts de la finca.

A les 14 h, al Recinte Firal, tradicional dinar de jubilats del Darrer Dimarts.

Ho organitza: Esplai des Mercadal.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.