Ciutadella reprèn els tràmits per cobrar un antic deute als actuals propietaris de l’Skyline La societat Edificios Sofía 3 SL, propietària de l’immoble que s’aixeca al solar de l’antic hotel Esmeralda, va heretar rebuts d’IBI impagats dels anys 2013 al 2017, per import de més de 405.000 euros

C.M. / Ciutadella – L’Ajuntament de Ciutadella ha engegat un nou expedient amb l’objectiu de reclamar els més de 400.000 euros a què puja el deute dels actuals propietaris del complex turístic Skyline amb el consistori. Es tracta dels rebuts impagats corresponents a l’Impost de Béns Immobles (IBI) dels anys 2013 al 2017, que els titulars de l’edifici, la societat Edificios Sofía 3 SL, van heretar dels seus antecessors en comprar l’immoble. Amb l’aprovació, per la Junta de Govern, de la declaració de responsabilitat subsidiària per l’afecció de béns del complex del Passeig Sant Nicolau, l’Ajuntament dóna les passes necessàries poder cobrar el deute.

L’expedient anterior, obert el 2021, es .deixar dilatar, circumstància que va obligar l’Ajuntament a declarar-ne el passat mes de novembre la caducitat i a iniciar els tràmits per obrir-ne un de nou.

EMBARGAMENT
L’Ajuntament manté l’embargament d’un garatge de la propietat com a garantia, tot i que confia en la bona predisposició dels actuals propietaris, que des del 2018 han pagar sense problemes tots els rebuts de l’IBI. Un fet que dóna tranquil·litat a l’equip de govern que, no obstant, manté el compromís ferm de recaptar les quantitats adeutades i ingressar-les a l’erari públic. El regidor d’Urbanisme, Joan Benejam, confirma que el deute “es cobrarà, de qualsevol manera; l’únic interrogant, per part nostra, és quan i com”. Per a Benejam, “el deute és vigent i serem ferms a l’hora de reclamar-lo per totes les vies existents”.

Edificios Sofía 3 SL va ser la darrera societat a comprar el solar que havia pertangut a Prisoles Mediterráneo SA i que, en l’actualitat, comercialitza estades turístiques als 172 allotjaments d’aquest establiment, amb categoria de 4 estrelles.

Prisoles va tancar l’històric hotel Esmeralda (abans, hotel Eleycon) el primer d’octubre de 2007 amb la idea de fer un canvi d’usos i reconvertir l’establiment en un complex d’habitatges d’alt standing.

El febrer de 2008, una volta es va exhaurir la moratòria que impedia convertir l’hotel en un complex residencial, s’engaren les obres, que finalitzariein el 2012, després d’una polèmica reqüalificació.

Els posteriors intents de venda de l’edifici, en plena crisi econòmica, varen resultar fallits. Un cop més, va sorgir l’interès per donar una sortida turística a l’immoble, que va canviar de mans. Inversiones Lugumon 2010, els nous propietaris, van obrir l’edifici el 2015 com a complex hoteler, però es van ‘oblidar’ de demanar la llicència turística. La infracció provocaria que el Consell els imposàs una multa de 375.000 euros, la major sanció mai imposada fins aleshores pel departament d’Ordenació Turística. Davant la impossibilitat de cobrar-la, el cas acabà als tribunals.

Els nous propietaris del complex, que es comercialitza amb el nom de Aparthotel Ferrer Skyline, heretarien els rebuts impagats de l’IBI de les cinc anualitats que van entre el 2013 i el 2017.

ELEYCON
L’hotel Eleycon es va estrenar, després de quatre anys d’obres, l’estiu del 1964, amb categoria 1ªA (quatre estrelles) i 82 places hoteleres. Funcionaria, ja amb el nom d’hotel Esmeralda, durant 49 anys.  Alfons Méndez conta que una guia franesa publicada el 1965 comentava que “a la sortida de Ciutadella cap a la mar acaba de ser construït un hotel, un més! La seva piscina ja vibra sota la llum. A Menorca també es pateix la febra de la construcció…”. La temporada del 1967 va ser ampliar i s’hi van afegir altres 96 places.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.