L’esquerra de Ciutadella s’ajunta per una possible moció de censura

Itziar Lecea / Ciutadella – Aquests darrers dies hi ha hagut moviment a les cases consistorials. Uns moviments que va començar amb l’aparició d’una notícia al rotatiu insular on s’expressava la imminent moció de censura que els partits d’esquerres semblaven preparar. Tanmateix, i després de diverses reunions mantingudes durant l’inici d’aquesta mateixa setmana, el PSOE Ciutadella, PSM Més per Menorca i Ciutadella Endavant han decidit treure un comunicat conjunt on expressen la seva voluntat d’aconseguir un impuls progressista al municipi, sigui quina sigui la seva posició. És a dir, fer valer la seva majoria actual com a oposició per tirar endavant propostes o tombar les que no creguin adients -com ja va passar amb l’aprovació de la pujada de la taxa de fems o la primera proposta dels pressupostos municipals-. O fer-ho d’es del govern, una opció que no es descarta a la darrera frase del comunicat on especifiquen que “Aquest és el compromís de PSOE, PSM Més per Menorca i Ciutadella Endavant per aquest mandat i el durem a terme des del lloc que ens correspongui en cada moment.” Aquest comunicat és tot el que els partits d’esquerres han dit, per ara, d’una possible moció de censura.

Per la seva banda, l’actual batllessa, Juana Mari Pons, no ha dubtat a contestar a aquests moviments, que titlla d’injustificats. Per ara, sembla que la possible moció de censura no és tan imminent com es preveia a inici de setmana, però ha estat una ombra constant des del ple d’investidura del mes de juny, quan Pons, veient la minoria en què havia de governar, sabia que era una possibilitat en qualsevol moment.

A continuació, es pot llegir el comunicat íntegre, que s’ha pactat entre tots els partits.

 

Juana Mari Pons: “És una moció oportunista i irresponsable”

C.M / Ciutadella El pla dels partits de l’oposició per fer fora Juana Mari Pons de la batlia no ha deixat indiferents els membres de l’equip de govern de Ciutadella. “Una moció de censura ha d’estar justificada i aquesta no ho està. Hem fet més coses nosaltres en vuit mesos que PSOE, PSM Més per Menorca i Ciutadella Endavant en els vuit anys anteriors; sobretot, tenint en compte com ens vam trobar l’Ajuntament”, explica la batlessa. Per a Juana Mari Pons, l’actuació que preparen les forces polítiques d’esquerres a Ciutadella és “oportunista i irresponsable, i no pretén afavorir els interessos dels ciutadellencs sinó tan sols els interessos d’aquests partits”. La batlessa retreu a PSOE, PSM i Ciutadella Endavant la seva “deslleialtat” envers la institució. “No miren per Ciutadella i pels ciutadellencs, com jo sí he fet. Durant tot aques temps, ens hem limitat a desenroscar totes les coses enroscades que ens hem trobat i a no parlar-ne. Crec que hem demostrat que governam per a tots els ciutadellencs”. Juana Mari Pons retreu a l’esquerra que ara “cerquin a la desesperada al mateix poder que no han sabut conquerir”. “Els ciutadans, a les urnes, voten els partits, les persones, no les coalicions. Em sent recolzada pels ciutadans, i, fins i tot, per gent d’esquerres, de qui he rebut missatges que, sincerament, no esperava rebre”, assegura.  La moció, palesa, per a la batlessa, “la falta de lleialtat institucional de l’esquerra, que s’haurà de justificar davant el poble si la duu finalment a terme”.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.