Una moció de censura que queda en fum de formatjades

Negociar, especialment si hi ha diversos actors implicats, no és fàcil. I més difícil es posa si les cartes de damunt la taula es giren abans d’acabar i tancar aquesta negociació. De fet, una girada abans d’hora, a vegades, suposa truncar un camí ja iniciat. Bé ho saben el PSOE Ciutadella, el PSM Més per Menorca i Ciutadella Endavant, que van iniciar la setmana amb moltes ganes d’una moció de censura que, finalment, ha quedat en fum de formatjades.

L’operació de justificació de la moció de censura -les tres paraules impronunciables- ja havia començat a les xarxes socials, amb referències a les suposades mentides del PP, caricatures incloses, i a la debilitat, baix el punt de vista de l’esquerra, del govern de Juana Mari Pons. Una campanya amb un objectiu clar: intensificar els atacs perquè la moció de censura, quan arribés, semblés inevitable.

Només un detall va fer saltar pels aires la immediatesa de l’operació. Un detall amb el qual els periodistes estan acostumats a bregar i que sempre sol aparèixer en l’escenari de desconfiança i recels que envolta, per regla general, els complots que lliguen els interessos polítics d’enemics íntims que s’odien tant com es necessiten. Aquest detall són les filtracions, tan necessàries com inevitables. I, un cop més, l’amoïnament, l’angúnia, el desfici, el dubte, el neguit, la sospita, la temença, la suspicàcia… ajornaren l’operació d’assalt a Dalt La Sala.

En el Partit Popular en són coneixedors. Per damunt de la lògica implacable de la superioritat aritmètica -11 contra 9, si deixem a Vox al marge-, s’imposa justificar la decisió política: davant la ciutadania en general, i davant la pròpia militància, encara amb el record fresc al cap de la frustrada  negociació que va acabar facilitant l’ascensió del Partit Popular al govern municipal. Ja ho va dir l’exregidor de Gent per Ciutadella, Sebastià Servera, quan Juana Mari Pons fou investida batlessa, tot acusant socialistes i sobiranistes d’haver avantposat els seus interessos partidistes a la formació d’una majoria progressista de govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.