L’Ajuntament perfila Sant Joan 2024 Dimecres es va celebrar la Junta Municipal i, avui dilluns, s’ha fet la primera Junta de Seguretat de Sant Joan 2024

Tot i que s’hi està fent feina des del novembre, aquestes darreres setmanes han començat les primeres reunions internes per tal de començar a preparar les festes de Sant Joan.

Així, el dimecres passat, va tenir lloc la Junta Municipal a la sala de juntes del consistori, amb l’assistència de l’alcaldessa, Juana Mari Pons, el regidor de Festes, Miquel Fullana, Raquel Pericás, regidora de seguretat, Josep Marquès, director del servei de Cultura, Diego Pastrana, cap de Policia Local, Josep Manguan, Capellana, Carlos de Salort, representant Caixer Senyor, Toni Bosch, Caixer pagès de tramuntana, Paco Pallicer, subinspector de la Policia Local, Toful Moll, representant dels voluntaris, Miguel Luna, representant de l’associació Ciutadella Vella, Josep Olives, representant de PIME, Carol Cerdà, regidora, Ma Jesús Bagur, regidora i Maite de Medrano, regidora.

En aquesta primera trobada es van tractar aspectes generals de les Festes i de la seva organització, fent repàs de les incidències més destacables del Sant Joan passat i posant sobre la taula aquelles solucions i idees que permetin millorares de cara als dies previs i festius de Sant Joan.

Per la seva banda, avui migdia s’ha celebrat la primera Junta de Seguretat de Sant Joan 2024. A la trobada hi ha assistit Juana Mari Pons, alcaldessa, Isabel López Manchón, Directora Insular de l’Administració General de l’Estat a Menorca, Diego Pastrana, cap Policia Local, Francesc Pallicer, subinspector de la Policia Local. Miquel Fullana, regidor de festes, Raquel Pericás, regidora de seguretat ciutadana, José Luis Santafé, cap Superior de la Policia Nacional a les Illes Balears, Plácido Martínez, cap Superior de la Policia Nacional a Ciutadella, Fernando Reboyras, cap regional d’operacions de la Policia Nacional a les Illes Balears, José M. Fernández  Méndez, del destacament de trànsit de Maó de la Guàrdia Civil, Bernabé García Casais, sargent 1er i cap de la patrulla fiscal i de fronteres de Ciutadella, de la Guàrdia Civil, Antonio Pallicer, subtinent en cap accidental de companyia de la Guàrdia Civil, Pere Julián Quintanilla, cap tècnic del port de Ciutadella, Sebastià Sureda, director general d’emergències, Vicenç Martorell, ISPIB, Antoni Plata, cap del departament d’emergències, Sandra Moll, regidora del PSOE i Núria Pons, regidora del PSM.

En paraules de la batlessa, aquesta primera Junta Municipal de seguretat ha servit per parlar dels preparatius, que es fan cada any, en temes de seguretat. En aquest sentit, es sol·liciten els efectius necessaris per a poder complir amb el pla director de seguretat.

La novetat d’aquest any és la instal·lació de vuit càmeres al nucli antic de Ciutadella, amb l’objectiu de millorar la seguretat de la ciutadania i els visitants durant les festes. Aquesta novetat segueix el mateix objectiu amb el qual es va fer al Pla de Sant Joan. Es col·locaran fins a 8 càmeres al nucli antic, concretament, tres aniran fixes a la plaça des Born, una d’elles donarà visibilitat al carrer Major des Born, pel primer toc de fabiol, una altra a la plaça de la Catedral, una altra a la plaça des Be, una a la plaça nova, una al molí i la darrera a Santa Clara. D’aquesta manera es podrà captar l’eix principal de la Festa des del CECOPAL.

D’altra banda, aquest espai del CECOPAL es millorarà, duplicant-se l’espai i es dotarà amb nova tecnologia per poder donar una major cobertura als cossos i forces de seguretat i emergències que treballen intensament durant aquests dies.Des de la Policia Local, el cap de policia, ha comentat que ja s’ha creat un equip de feina específic per les festes i que ja s’han fet les primeres avaluacions de l’any anterior per tal de poder millorar diferents aspectes, en matèria de seguretat, de cara a aquest any.

S’ha destacat la bona predisposició de totes les persones assistents, tant des de la Policia Nacional amb la seguretat ciutadana, també des d’Emergències i des de la conselleria d’interior, s’ha mostrat la màxima col·laboració. D’aquesta manera s’intentarà augmentar el nombre d’efectius provinents de Mallorca, que l’any passat van ser vint-i-cinc.

Finalment, els assistents a la reunió s’han emplaçat a la següent Junta de Seguretat del mes d’abril, quan s’acabarà de perfilar el dispositiu de seguretat de Sant Joan 2024.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.