El Govern demana al PP que voti a favor de l’amnistia i deixi de “posar traves” a la llei Elena veu "molta desorientació" en els populars després que Feijóo s'obri a indultar els exiliats

El conseller d’Interior català, Joan Ignasi Elena

ACN/Barcelona – El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat al PP que voti a favor de l’amnistia, i deixi de “posar traves” a la llei. En una entrevista aquest diumenge a Catalunya Ràdio, Elena ha valorat així el gir dels populars, que ahir es van obrir a oferir un indult condicional als exiliats, si mostren penediment i s’entreguen a la justícia espanyola. Elena ha afegit que veu “molta desorientació” en el PP, però que la “solució” passa perquè donin suport a l’amnistia, una llei que ha insistit que és una “necessitat” per la convivència a Catalunya, a banda que es tracta de “justícia”. El conseller ha ironitzat que sembla que els populars estiguin a favor o en contra de l’amnistia en funció de si el president espanyol és del seu partit o no.

“Com a mínim estan despistats”, ha subratllat Elena, que ha constatat que el PP un dia diu una cosa, i l’endemà una altra. El titular d’Interior ha asseverat que la formació que presideix Alberto Núñez Feijóo deia que els exiliats eren “terroristes, colpistes i delinqüents”, i que els primers indults eren una “barbaritat”.

El gir del PP

El PP creu que es podria oferir un indult condicional a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i a la resta d’exiliats arran del procés independentista si mostren penediment i s’entreguen a la justícia espanyola. Això inclouria la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig.

Ho han plantejat fonts dels populars aquest dissabte com a alternativa a la llei d’amnistia que s’està tramitant al Congrés dels Diputats. Tot i que Feijóo, president del PP, s’ha mostrat contrari a indultar Puigdemont, les citades fonts creuen que es podria fer sempre que es presentin als tribunals espanyols i que es penedeixin dels fets de l’any 2017, amb un compromís explícit de no-repetició.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.