‘Arbres i plantes de Menorca’, un cant a favor del producte local

Bep Al·lès / Ciutadella – Setmanaris i Revistes acaba de publicar el llibre “Arbres i plantes de Menorca”, de Pere Fraga, que intenta atracar al públic menorquí el coneixement dels arbres fruiters i les verdures de Menorca amb un to, com sempre, divulgatiu. El llibret compleix l’objectiu de fer difusió dels coneixements a l’abast sobre aquesta matèria, que Fraga considera imprescindible enmig del context actual, marcat per la globalització. Aquest fenòmen ha anat en detriment de la diversitat del producte local, al qual ha acabat arraconant i restringint a l’autoconsum. Una fita especialment important, si tenim en compte, com diu el mateix autor a la presentació, que hi ha fruites i verdures que estan en risc de desaparició, i d’altres que ja, directament, s’han extingit.

Al volum, de 60 pàgines, es donen les instruccions necessàries per cultivar tots aquestes arbres i plantes locals. L’autor considera imprescindible que els consumidors locals prenguin consciència de la importància de consumir sempre que puguin fruita i verdura local, abans que la forastera.

El llibre és una recopilació dels diferents textos i articles de Pere Fraga publicats als parenòstics. Una publicació ideal per a totes aquelles persones que tinguin hort o cultivin plantes a ca seva, a banda de ser d’interès per al públic general.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.