El Consell Insular de Menorca se suma al Dia Internacional del Càncer Infantil Tres membres de l'ASPANOB han llegit un manifest a la institució insular per a donar suport als fillets que pateixen la malaltia

El Consell Insular de Menorca ha commemorat, aquest dijous, 15 de febrer, el Dia Internacional del Càncer Infantil. El president del Consell Insular, Adolfo Vilafranca, i Carmen Reynés, consellera de Benestar Social, juntament amb membres de la institució, han assistit a la lectura d’un manifest a la seu de la institució insular.

Tres membres de l’Associació de Pares de Nens amb Càncer de Balears (ASPANOB) han estat els encarregats de llegir el manifest. Aquesta organització té l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels nens i joves amb càncer de les Balears, proporcionant nombrosos programes d’ajudes orientats a satisfer les necessitats de les famílies que han de fer front a aquesta dura malaltia.

Amb el lema “la força del llaç daurat, per un món més just”, s’ha llegit el següent:

Un diagnòstic de càncer canvia per complet la vida dels fillets i adolescents, així com la de les seves famílies en un segon. Afecta a tot el seu entorn, amics, estudis, somnis… De sobte, el seu món s’enfonsa, tenen preocupacions i passen per situacions per les quals no haurien de passar a aquestes edats. El tractament, que sol ser prolongat en el temps, impedeix realitzar totes les activitats quotidianes que es feia abans del diagnòstic: anar al col·legi, jugar al parc, extraescolars, aniversari d’amics…

Amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil, la Federació Espanyola de Pares de Nens amb Càncer, composta per 22 associacions de pares i mares repartides per tota Espanya, vol donar visibilitat a aquest gran problema. Perquè el que no es veu, no existeix.

Cada any es diagnostiquen a Espanya 1500 casos nous. I l’ajuda de tots és important per a suportar, un poc millor, aquesta malaltia. Durant el dia d’avui, els qui estan hospitalitzats rebran missatges d’esperança i suport de centres educatius de tota Espanya, així com de totes les persones i entitats que col·laboren, mostrant empatia cap a aquesta situació. Un gest que també agraeixen les famílies.

És el moment de superar això i recordar que tots hem de ser iguals, amb les mateixes oportunitats i atencions en qualsevol lloc, i que aquesta malaltia pot deixar moltes seqüeles, per la qual cosa, encara que s’hagi acabat el tractament, s’ha de continuar amb un seguiment i una atenció específica per a aquestes necessitats. Des de la Federació els agraïm la seva participació, per deixar-nos donar veu i visibilitat als nens i a les seves família i per creure en un futur millor per a tots els menors amb càncer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.