Els pagesos de Menorca se sumen a les tractorades El pròxim dilluns, 19 de febrer, la carretera general serà protagonista de les reivindicacions del camp menorquí

Foto: GettyImages

Reunint-se dia 19 de febrer, a les 10:30h del matí a Ciutadella, els diversos pagesos que es vulguin sumar a la protesta, avançaran per la carretera general de l’illa, amb els seus tractors. La idea és adherir-se a les reivindicacions que fa setmanes s’organitzen a nivell europeu, en contra de la normativa de la Unió Europea. Una que, més que ajudar, dificulta la feina al camp.

La idea, llavors, que es va acordar en la reunió del passat dimarts, 13 de febrer, entre les organitzacions pageses de l’illa, és anar avançant amb els tractors per la carretera general, aturant-se a cada poble per a recollir a qui s’hi vulgui sumar, fins a arribar a Maó, a les 12:30h, i llegir un manifest davant la Delegació del Govern, a la Plaça Miranda.

En tot moment, però, és important recalcar, que els pagesos que es manifestaran dilluns vinent, no ho faran en contra del Govern Balear, qui, afirmen, els ha ajudat amb tot el que ha pogut. Sinó que és en protesta de les normatives europees. Unes que, entre altres coses, els fan perdre molt de temps darrera la burocràcia, i els exigeixen molt. Uns requisits i obligacions imposats, que després no són iguals per als productes, aliments, que s’importen de fora, més barats, i mancats dels mateixos anàlisis.

Com ja s’ha anat expressant en les diverses manifestacions i tractorades que hem vist fora, tant a altres indrets d’Espanya com d’Europa, els pagesos protesten, sobretot, pels elevats costs de producció, la manca d’un preu just, i la competència deslleial amb productes de fora de la Unió Europea.

Dia 19 de febrer, les diverses reivindicacions per part dels pagesos, s’expressaran al manifest que han preparat. Fins al moment, només cal saber que molts d’ells s’han cansat de certes injustícies, i per açò, han decidit sortir al carrer. “Ha arribat el moment en què tothom ha dit prou, aquí, i fora”, ens confessaven des de FAGME.

Una tractorada que, a més, estarà acompanyada d’una altra trobada multitudinària a l’illa veïna, Mallorca. Les diverses organitzacions pageses tant de Menorca com de Mallorca, han volgut anar a la una, acordant un mateix dia, i una mateixa idea d’organització.

Sota una mateixa causa, els pagesos d’arran d’Europa s’estan unint, per demanar que les lleis i obligacions a complir, també tenguin en compte els seus drets, i la dificultat de la seva feina. Una que, entre altres coses, està molt supedita a un clima que, en els darrers temps, ha demostrat no ser l’esperat ni desitjat. Una tractorada, llavors, que només cerca ser escoltada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.