Jesús Jurado, anomenat portaveu de la nova direcció de Podem Illes Balears

Ahir es va celebrar la primera reunió ordinària del nou executiu de Podem Illes Balears. El nou Consell Ciutadà Autonòmic, liderat per la coordinadora Lucía Muñoz va triar a Jesús Jurado, exconseller de Memòria Democràtica de l’anterior Govern com al seu portaveu. En aquesta reunió, a més, es van tractar diversos temes de l’actualitat política des de les protestes del sector primari fins a l’avaluació dels resultats de les eleccions gallegues. Així va ser informat aquest matí pel mateix Jurado en les seves declaracions com a portaveu.

Les protestes del camp balear

Jurado va començar reiterant el suport de Podem al sector primari, recordant les “diverses iniciatives” que presentaran al Parlament “en els propers dies”, en referència a la interpel·lació que avui farà la diputada Cristina Gómez i la moció conseqüència d’aquesta. “Voldríem posar l’accent en la responsabilitat del Govern a l’hora de fer complir la llei que obliga les companyies hoteleres a fer servir un 3% del seu producte agroalimentari que sigui d’origen local. També en les grans empreses agroalimentàries de distribució, que empobreixen la pagesia per augmentar els seus marges de benefici. I no ens podem oblidar de les decisions errònies per a l’Europa, com s’ha d’aprovar el TTIP, que estan afavorint la competència deslleial d’altres països i estan enfonsant la producció local. I això és responsabilitat dels eurodiputats del PP i del PSOE, que hi van votar a favor i no ho podem oblidar” ha declarat Jurado.

Memòria Democràtica

En l’àmbit de la memòria democràtica, Jurado va informar que el partit morat ha denunciat a la Fiscalia de Sala de Drets Humans i Memòria Democràtica “per apologia del franquisme al portaveu adjunt de Vox en el Consell de Mallorca”. Una decisió motivada perquè, en paraules de Jurado, Podem vol “que quedi clar” que no deixaran “passar ni una en defensa dels drets de les víctimes i en la lluita contra el feixisme”. A més, el portaveu dels morats ha recordat que “aquest diumenge hi ha un acte molt important en el mur de la memòria en record d’una sèrie de persones que van morir assassinades l’any 37. Volem fer una crida a la participació” va declarar Jurado. El portaveu es va mostrar molt crític amb l’Ajuntament de Palma, qualificant d'”una vergonya increïble” el fet que “en aquest homenatge entre altres persones a un Batle de Palma assassinat pels feixistes, l’Emili Darder, no hi sigui present encapçalant l’acte és propi Ajuntament de Palma amb el Batle Martínez en el capdavant”.

Palestina

“En l’àmbit de la crisi i el genocidi a Gaza i a Palestina, nosaltres ens posicionem una altra vegada més a favor dels drets del poble palestí perquè està perpetrant l’estat sionista d’Israel” ha continuat Jurado que va fer també “una crida a les mobilitzacions vinents, que també són dia 25 a les 6 de la tarda a la plaça d’Espanya”.

Eleccions Gallegues

Respecte als resultats de les eleccions celebrats el passat diumenge a Galícia el portaveu va admetre que des del partit saben que “ha estat un mal resultat per a nosaltres, creiem que és una mala notícia la victòria del PP i pensem que queda constatat que no basta la concentració de vot en el sobiranisme del BNG”. “Pensem que s’ha de treballar molt més a mobilitzar tots els sectors progressistes per poder treure la dreta de les institucions” va continuar Jurado. “Aquí també a Balears estem en un cas similar i aquesta feina que tenim a davant és el que nosaltres estem compromesos a dur endavant en el nostre territori” va concloure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.