Laia Malo porta la poesia de Marina Tsvetàieva a Ciutadella

Laia Malo presenta Fites el recull de versos de la poeta russa Marina Tsvetàieva per primera vegada traduits en català i publicats per Edicions de 1984. La trobada serà aquest divendres 23 de febrer a les 19.30 h a la llibreria vaDllibres de Ciutadella.

Prohibida a la Unió Soviètica fins a vint anys després de la seva mort, Marina Ivànovna Tsvetàieva (Moscou, 1892  ̶  Ielàbuga, 1941) és una de les grans poetes de la història de la literatura universal. Tsvetàieva és una autora compromesa amb les seves idees. No accepta lleis ni en l’escriptura ni en l’amor: per a ella, vida i literatura signifiquen la mateixa cosa i aquest serà el motiu que trobarem als seus versos que bateguen al ritme de la musicalitat que desprenen. Fites és el recull de poemes d’aquesta autora per primera vegada traduïts en català per Laia Martínez, Laia MaLo, obra per la qual ha guanyat el 21è Premi de Traducció Vidal Alcover.

Laia Martínez López, Berga, 1984) és poetessa, música i traductora, llicenciada en traducció i interpretació d’anglès i rus per la Universitat Autònoma de Barcelona. Fa anys que viu a Mallorca i forma part del grup musical Jansky. Entre les seves obres poètiques destaquen Afollada i Venus volta i com a traducta ha traduït al català, entre d’altres, la poesia de Patti Smith, Auguris d’innocència o la novel·la de Djuna Barnes El bosc de la nit.

La trobada d’aquest divendres és gratuïta i oberta al públic i serà el tret de sortida de les activitats literàries de la llibreria vaDllibres i de l’associació vaDcultura per aquest 2024.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.