Més per Menorca demana al president Vilafranca que elabori un pressupost amb la participació de la resta de partits Josep Juaneda: “No permetrem que vagin aprovant el pressupost per fascicles”

Els consellers del grup Més per Menorca al Consell Insular, Josep Juaneda i Noemí García, han ofert una roda de premsa aquest matí per denunciar la situació “insòlita” en què es troba la màxima institució insular “sense pressuposts aprovats ni cap lideratge polític”.

La consellera menorquinista, Noemí García, ha relatat com veuen la situació actual al Consell Insular manifestant que “hi regna la falta de previsió, d’organització i lideratge” tot acusant que “el PP no té ganes de desencallar aquesta situació, sinó que prefereix governar amb inestabilitat i de forma desordenada, sense dialogar amb la resta de grups polítics”.

García ha retret que “és una “falta absoluta de respecte” que faci tres mesos el seu grup va presentar una sèrie d’esmenes al pressupost per a 2024 i encara no han rebut cap mena de resposta. Així com també ha assenyalat que “ja duim dos mesos amb els pressuposts del 2023 prorrogats i la ciutadania no coneix quines són les previsions d’aquest equip de govern”.

La consellera menorquinista ha exposat que gràcies a Més per Menorca “el PP s’ha vist obligat a aprovar les subvencions perquè sinó les entitats menorquines s’haurien rebotat contra el seu govern, ja que d’aquests ajuts en depèn la seva subsistència”. No obstant això, Més per Menorca denuncia que en la proposta per aprovar els ajuts nominatius, el PP retalla la quantia a algunes entitats transcendentals per al benestar mediambiental, territorial i social de l’illa, com són el GOB i el Fòrum d’ETS, o directament s’oblida d’altres que responen a les necessitats de col·lectius concrets com és el cas de l’associació de persones amb TDAH. Per aquest motiu, el grup menorquinista presentà esmenes a la proposta que consideren “insuficient”,  però que foren rebutjades pel PP. “Governen d’esquena a les entitats, no saben escoltar el carrer”, ha sentenciat Noemí García referint-se a l’equip de govern del Partit Popular.

Per la seva banda, el portaveu de Més per Menorca, Josep Juaneda, ha advertit al president Vilafranca que després de fer un “acte de responsabilitat” per haver aprovat els ajuts nominatius, “no permetrem que vagin aprovant el pressupost per fascicles” afegint que “és una clara mostra de la seva poca capacitat de previsió i gestió”.

“No donarem un xec en blanc per anar aprovant tot allò que vagi bé al PP, la ciutadania mereix que es posi ordre i es presenti una proposta concreta de pressupost per aquest 2024 perquè sigui aprovada amb consens”, ha demanat Juaneda.

El portaveu menorquinista ha assegurat que l’equip de govern del PP “necessita aprendre a dialogar, negociar i pactar per tal d’arribar a grans acords per garantir el millor futur per a l’illa i el benestar dels menorquins i menorquines”, per això Juaneda ha reiterat que “Vilafranca té la nostra mà estesa per mirar cap endavant, apostant per polítiques socials, impulsant una economia diversificada, limitant la massificació turística, garantint l’accés a l’habitatge i protegint el nostre territori”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.