L’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) presenta el cicle de concerts de música en català per celebrar el Dia de les Illes Balears 2024 La institució ha signat també convenis de col·laboració amb 56 ajuntaments

Avui, dia 21 de febrer, l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) ha presentat el cicle de concerts de música en llengua catalana que tindrà lloc amb motiu de la celebració del Dia de les Illes Balears d’aquest any 2024. Els concerts, que estan programats arreu de les illes, tindran lloc entre el 24 de febrer i el 20 d’abril, tot i que la data central serà el primer de març, festivitat a tot el territori.

La línia objectiva de la programació de l’edició d’enguany gira entorn dels joves i de la música en català, per tal d’intentar així apropar la llengua catalana d’una manera atractiva, com és la música, al públic més jove en forma de concerts.

El cicle s’inaugurarà amb l’actuació tribut a Matilde Escalas a l’església de Santa Maria de Sineu el dia 24 de febrer. Els dos següents concerts tindran lloc el divendres primer de març a l’aparcament del Teatre Principal de Santanyí amb l’actuació de Bluesmàfia i Es Saligardos, i a l’Auditori de Ferreries, Menorca, amb l’actuació de Mary Lambourne i Gori Matas. El tercer concert se celebrarà el 3 de març amb Maria Florit a la plaça d’Espanya de Sant Joan de Labritja, Eivissa, i la quarta i darrera actuació la farà Júlia Colom el pròxim 20 d’abril a Sant Francesc, Formentera.

A més, a l’acte també s’ha presentat la col·laboració entre l’IEB i la majoria dels ajuntaments de les nostres illes, establerta mitjançant la signatura de diferents convenis per poder dur a terme diversos concerts de música en català per part dels grups musicals i intèrprets de les Balears.

Gràcies a aquests convenis, l’IEB concedirà a cada ajuntament una ajuda de fins a 3.000 euros per a la contractació de grups musicals o intèrprets de les Illes Balears que cantin en llengua catalana. En total, l’import de l’aportació de l’IEB mitjançant aquests convenis pot arribar als 168.000 euros. Avui dia, el total dels convenis signats impliquen un 84 % de les entitats locals de les Illes Balears.

Els concerts s’han de dur a terme entre el primer de gener i el 31 d’octubre de 2024, excloent-ne els mesos de juliol i agost. Com a inici d’aquestes actuacions, el passat 3 de febrer va tenir lloc a Cala Rajada (Capdepera) l’actuació del grup musical infantil Tipi Tipi Top. Els propers concerts programats són el 25 de febrer, de Música Nostra, a la plaça de la Vila de Sencelles; el 2 de març, el concert «Paradís» de Joana Gomila i Laia Vallès, a la Sala Albert Camus de Sant Lluís; el 21 d’abril, Amulet, al Teatre de Capdepera, i el 4 de maig, Ánimos Pàrrec, al Santuari de la Mare de Déu de la Consolació de Sant Joan.

A l’acte de presentació hi ha intervingut el director de l’IEB, Llorenç Perelló, que apunta que «un dels eixos fonamentals del cicle de concerts d’enguany és fomentar l’ús de la llengua catalana entre els més joves a través de la música». Així mateix, Perelló afegeix que «aquests concerts són una mostra de la utilització del català en els diferents àmbits de la vida quotidiana».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.