Kármán Clarete 2022 Un projecte de Bodegas y Viñedos Gómez Cruzado, del Grup Terras Gauda

Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un vi rosat que de ens ha agradat i molt. Es tracta del Kármán Clarete 2022, un rosat jove de la bodega Karmanwines, un projecte de Bodegas y Viñedos Gómez Cruzado, del Grup Terras Gauda. Està vinificat amb un 70% de Viura i un 30% de Garnatxa Tinta i pertany a la DOC Rioja.

TAST

Vista: Magrana i maduixa pàl·lida, rosa carmí o salmó.

Nas: Fruites silvestres com gerds, maduixes del bosc i poma vermella. També fusta fina i un lleuger toc floral.

Boca:  Entrada elegant i delicada amb notes de confiteria.

MARIDATGE

Zamburiña a la brasa. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per a plats de marisc, carns blanques, arrossos, calderes, cuina oriental i sudamericana.

Llagosta amb cebes. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

És ideal per acompanyar unes gambes vermelles de Ciutadella, tant a la graella, com a la planxa com fregides amb un toc d’all i julivert picat. També marida amb els escamarlans a la planxa i especialment amb la llagosta. Des d’una llagosta amb cebes, llagosta a la Bellavista i Termidor i arrodoneix una bona caldera de llagosta vermella de Menorca.

Caneló de conill amb pebres. Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Li van molt bé les carns blanques com les de conill, pollastre i gall dindi. Conill amb salsa d’ametlles, conill amb cebes i llagosta, conill amb figues… Pollastre amb gambes o escamarlans, pollastre al curri vermell. Gall dindi amb prunes i albercocs secs, gall dindi farcit de cuscussó o gall dindi al forn acompanyat de salsa de magranes agres.

Caldera d’escamarlans. Foto: Bep Al·lès@

Maridarà a la perfecció amb les calderes de peix i de marisc. Des d’una caldera de rap i gambes a una caldera de morena, passant per les calderes de gambes, les de serrans, o la tradicional caldera de peix a la menorquina o una bullabessa francesa.

Arròs amb llomàntol al Rias Baixas de Ferreries. Foto: Bep Al·lès©

Arrossos a la paella i dins es tià, tant secs com caldosos. Arròs amb conill i llagosta, arròs de pollastre amb gambes i sípia, arròs caldós de llamàntol, arròs caldós de peix, arròs dins es tià amb gambes vermelles, costella pelada i sípia, o un arròs de gambes i espardenyes.

Foto: Bep Al·lès©

Molt bona opció per acompanyar plats de sushi, tatakis i tàrtars de tonyina o salmó, també un tàrtar de gamba vermella de Menorca o plats sudamericans com els ceviches, els tacos de peix o de pop, o els curris orientals de pollastre amb marisc.

Si voleu saber més o comprar aquest vi que recupera l’essència dels claretes, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella. També podeu visitar la seva botiga on line.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.