Inversions públiques i privades a les zones turístiques

Amb el març que guaita per la finestra, són moltes les empreses del sector turístic que ja comencen a borinar per completar plantilles de personal, renovar materials i fer un rentat de cara per la nova temporada. I, algunes d’elles, ho fan d’una manera molt estratègica, sabent que, de fa uns anys ençà, el perfil turístic que arriba a Menorca ha canviat.

Així ens ho conta aquesta setmana a El Iris l’empresari Sebastià Triay Fayas, qui assegura, amb coneixement de causa, que el turisme familiar està donant pas a un turisme de parelles. És per aquest motiu que tant ell com altres empresaris hotelers enfoquen els serveis dels seus establiments a satisfer els anhels de les vacances somniades per aquest tipus de públic. Estar al dia d’aquests anhels, i adaptar-hi l’oferta, és cabdal per seguir essent una destinació que fa ganes. Aquesta és la part de la inversió privada en mantenir una bona salut del sector turístic.

Per altra banda, però, hi manca la part de la inversió pública. Amb el major nombre de places turístiques de l’illa, Ciutadella és també capdavantera en urbanitzacions considerades madures. És el cas de Cala Blanca o Cala en Blanes, on algunes infraestructures han quedat envellides o malmeses pel pas del temps. L’Ajuntament va condicionant a poc a poc aquestes zones que, així i tot, necessiten d’un rentat de cara notable per tornar a ser zones atractives, amb serveis a l’alçada del nou perfil turístic.

Sembla que enguany hi haurà una oportunitat a Cala en Blanes per poder donar aquest rentat de cara necessari -tot i tenir zones privades en evident deixadesa on les administracions públiques no hi poden fer res-. Un projecte de més d’un milió d’euros que l’Ajuntament ja té en marxa i que espera, amb els dits creuats, poder licitar per començar les obres a finals d’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.