Més per Menorca aconsegueix que es doti de més especialistes el Servei de Salut Mental de Menorca Joana Gomila: “La salut mental és un dels reptes més importants al qual hem de donar resposta com a societat”

La diputada de Més per Menorca, Joana Gomila, ha defensat una Proposició no de llei al Parlament de les Illes Balears que constitueix un pla de xoc per millorar l’atenció en salut mental a Menorca.

En general, la proposta menorquinista reclama al Govern de les Illes Balears dotar de més especialistes el servei de salut mental de Menorca i millorar l’atenció al pacient. En aquest sentit, s’ha aprovat la incorporació de més especialistes a l’equip menorquí d’APS (atenció i prevenció del suïcidi) i augmentar el psiquiatres especialistes en infantojuvenil a l’illa.

Per altra banda, també s’ha aprovat instar el Govern a activar urgentment la targeta sanitària preferent per a les persones amb fragilitat relacional amb especials dificultats de comunicació i vulnerabilitat.

La diputada de Més per Menorca, Joana Gomila, ha manifestat que “la salut mental és un dels reptes més importants al qual hem de donar resposta com a societat” i ha afegit que “continuarem impulsant iniciatives perquè el Govern millori l’atenció integral de les persones amb trastorns de salut mental, així com donar suport a les seves famílies per poder afrontar els problemes relacionats amb la discapacitat, l’estigma o l’exclusió social perquè puguin viure amb dignitat”.

Així i tot, Més per Menorca lamenta que el PP no hagi estat sensible a la petició de crear una Unitat de Patologia Dual (UPD) a Menorca per tractar de manera conjunta els trastorns mentals i trastorns relacionats amb el consum abusiu de substàncies i addiccions. A Menorca és l’única illa que no n’hi ha.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.