“El Cavall Menorquí i els seus genets”: una activitat per al record

El proper dia 1 de març, amb motiu de la celebració del dia de les Illes Balears, l’Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina té prevista una activitat per al record, totalment lligada a la història, la cultura i les tradicions de la nostra illa, que tindrà com sempre el Cavall de Pura Raça Menorquina com a protagonista indiscutible. Tot i que aquesta vegada, serà de manera indirecta.

L’objectiu d’aquesta activitat és poder agrair als cavalls menorquins l’important paper que cada any fan per a l’illa que els dóna nom, sent el suport econòmic de molts professionals (veterinaris, ferradors, centres hípics…) i atraient molta gent a les festes patronals dels diferents pobles de l´illa, generant una gran riquesa econòmica i cultural.

En col·laboració amb el Govern Balear, el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella, durant el matí d’aquest dia festiu veurà la llum un projecte ideat per la nostra col·laboradora, la fotògrafa Ekaterina Pustoshnaia, i el fotògraf Manolo Barro, que comptaran amb la col·laboració del pintor Pau Sintes i del pilot de dron Rubén Díaz, per fer-la realitat.

Per això, aprofitant la plana extensió des Pla de Sant Joan, a Ciutadella de Menorca, està previst fer una fotografia aèria d’una silueta d’un cavall fent un bot, format per uns 300 caixers vinguts de tot Menorca, engalanats amb la indumentària típica de les festes patronals. Una activitat i una fotografia que romandran al record de tots els participants i serà utilitzada a nivell nacional i internacional per a la promoció d’un conjunt d’activitats relacionades amb Menorca i la Raça de Cavalls.

Per poder-ho fer realitat, l’Associació de Criadors sol·licita la col·laboració dels caixers dels diferents pobles de Menorca als quals els vingui de gust celebrar el matí del dia 1 de març d’aquesta manera tan diferent. L’activitat finalitzarà amb un esmorzar i la possibilitat de fer fotografies individuals per immortalitzar el moment.

Homenatge al cavall de Pura Raça Menorquina

Data i lloc: 1 de març a Es Pla (Ciutadella).

Objectiu: Agrair als cavalls tot allò que aporten cada any a Menorca i els seus habitants, des del punt de vista cultural i econòmic.

Horari previst:
-Fins a 10:00h estarà obert l’aparcament des Pla per als participants que vinguin vestits de caixer (accés amb cotxe per rotonda del Bastió de Sa Font, que serà exclusiu en sentit baixada en l’horari indicat).

-10:00-10:45 col·locació de caixers a la silueta del cavall (sense cavalls).

-10:45-11:15 recollida d’imatges des d’un dron.

-11:15-12:30 berenar d’agraïment i fotografies individuals, per a qui ho desitgi, i obertura de la sortida de vehicles per la rotonda del Bastió de Sa Font (https://maps.app.goo.gl/srLyaP6DzG4hGHgV6) .

Informació important: cada caixer ha d’acudir amb la vestimenta de la població, inclòs el capell, però sense cavall i confirmar assistència al telèfon 675373773.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.