El PSOE Maó denúncia la incoherència del PP en la votació del decret d’habitatge i adverteix que “aquest no és el camí que Maó mereix”

El PSOE Maó vol aclarir la seva postura entorn el vot en contra del PP i del regidor no adscrit, Xisco Cardona, i l’abstenció d’Ara Maó en relació a la proposta d’aplicació del Decret autonòmic de mesures urgents per a l’habitatge, impulsat pel Govern de les Illes Balears, i que va presentar el grup municipal socialista al plenari municipal que es va celebrar ahir.

En primer lloc, el PSOE Maó vol recordar que, durant el mes d’octubre, va du a ple una proposta, la qual va comptar amb l’abstenció del PP, de Xisco Cardona i el vot a favor d’Ara Maó, que proposava la no aplicació d’aquest decret mentre s’estudiava l’impacte que urbanísticament podia tenir aquesta nova normativa pel municipi i així donar marge per estudiar una proposta que fos més adequada amb la realitat de Maó.

Uns mesos més tard, el grup municipal socialista va presentar una nova proposta al plenari, amb data del 27 de febrer, amb les conclusions de l’estudi realitzat per part d’un grup d’arquitectes, juntament amb els tècnics del propi consistori, la qual detallava que, de les 4 Disposicions de la Llei que són potestat de l’Ajuntament, només es recomanava l’aplicació de 2 per tal d’assegurar i garantir el manteniment del model de ciutat que té Maó actualment.

Davant d’aquest context, el PP i Xisco Cardona van votar en contra, mentre que Ara Maó es va abstendre. Cal recordar que, per una banda, en el plenari del mes d’octubre la votació d’aquests grups va ser totalment diferent a la d’ara i, per l’altra, que un dels punts de la proposta socialista precisament era un dels compromisos programàtics tant del PP  (promoure els canvis normatius necessaris perquè es permeti reconvertir locals en habitatges) com d’Ara Maó (inventivar i bonificar la reconversió de locals en planta baixa en habitatges per a la població).

I aquest sentit del vot del tot contradictori, per al PSOE, deixa dues evidències clares. Per una part, la nul·la responsabilitat per part dels partits de l’oposició de voler participar en el desenvolupament del municipi i de resoldre les necessitats de la societat maonesa. I, per l’altra, demostra una clara incoherència en el seu discurs i en els seus compromisos adquirits amb la ciutadania en les eleccions municipals.

Per tant, el PSOE Maó denúncia una falta de compromís amb la ciutadania per part del PP, del regidor no adscrit Xisco Cardona i d’Ara Maó, i els acusa d’emprar l’excusa que el PSOE està en minoria per intentar fer política en benefici propi en lloc de pensar en l’interès general de la ciutadania maonesa. I, tal com els ha recordat, amb aquesta postura dels diferents polítics no és el PSOE el que perd, sinó tots els ciutadans i ciutadanes de Maó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.