Més per Menorca proposa que el Consell Insular activi un programa d’atenció psicològica per a infants i joves

La consellera de Més per Menorca, Noemí García, defensarà una proposta d’acord al pròxim ple del Consell Insular per demanar a l’equip de govern que dugui a terme diverses iniciatives per ampliar els serveis d’atenció a la salut mental de l’illa.

En primer lloc, García demana que l’equip de Vilafranca signi un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears, amb inici dintre d’aquest any 2024, per prestar assistència psicològica immediata a la infància i el jovent de Menorca fins als 30 anys d’edat. Per fer-ho possible, també demana una partida amb fons propis del Consell Insular per sufragar les despeses d’aquest nou servei.

En segon lloc, la iniciativa de la consellera menorquinista també proposa que el Consell Insular insti el Govern de les Illes Balears a dotar de més professionals d’aquest àmbit a Menorca. Concretament, que es doti els equips d’orientació dels centres escolars amb la figura d’infermeria capacitada per atendre els problemes de salut mental i derivar-los urgentment on correspongui. També, dotar els equipaments sanitaris públics de Menorca dels professionals de la psicologia necessaris, de manera que es garanteixi una ràtio de 10 psicòlegs clínics per cada 100.000 habitants. Finalment, que garanteixi que a l’illa, ja sigui a l’hospital de referència i/o com a mínim a algun dels tres centres sanitaris de l’illa, hi hagi, les 24 hores del dia, un metge de referència especialitzat en psiquiatria.

García assenyala que “a Menorca hi ha actualment 15.000 persones diagnosticades amb algun trastorn de salut mental, per això és imprescindible que des de les administracions públiques es dediquin tots els esforços a ampliar la xarxa de salut mental”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.