Unides Podem, MÉS per Mallorca i Més per Menorca demanaran una comissió d’investigació per esclarir totes les contractacions públiques en pandèmia que estan sota sospita

Unides Podem, MÉS per Mallorca i Més per Menorca han anunciat aquest dimecres en roda de premsa que sol·licitaran una comissió d’investigació al Parlament de les Illes Balears per esclarir algunes de les contractacions públiques que es van fer durant la pandèmia en les quals hi ha indicis de sospita, així com les responsabilitats polítiques de l’anterior Govern i de l’actual executiu que se’n puguin derivar. Les tres formacions plantegen que la comissió d’investigació pugui esclarir els fets de l’afectació autonòmica del “Cas Koldo”, així com del cas “La Vida islados”, que afecta el Consell d’Eivissa.

“Des d’UP s’ha decidit presentar aquesta iniciativa de forma pròpia i autònoma” informa Gómez. “No donarem suport a iniciatives de partits com VOX” “que ara va adalid de la transparència” però que “ha liderat la desaparició de l’Oficina Anticorrupció” informa la diputada morada.

“Entenem que durant la pandèmia la prioritat absoluta era salvar vides, però no entenem per què es van deixar passar tres anys a iniciar l’expedient de restitució dels doblers pagats indegudament ni perquè l’actual Govern ha deixat caducar-lo”, ha denunciat el portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia. “S’han de posar llums i taquígrafs. La ciutadania mereix saber què ha passat i no desacreditar les institucions públiques”, ha assegurat Apesteguia.

Josep Castells portaveu de Més per Menorca, “l’òrgan ideal per investigar aquestes contractacions és l’Oficina Anticorrupció, però se l’han carregada. En absència de l’Oficina Anticorrupció, la comissió d’investigació pot ser una bona eina”. A més, el diputat menorquinista ha denunciat la hipocresia de Vox, que “és el gran impulsor de la liquidació de l’Oficina Anticorrupció”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.