Edgar Rodriguez i Benito Torres, guanyadors del Concurs nacional de cuina aplicada a la Vaca de Menorca El menorquí Pau Sintes, ajudat per Albert Marquès, han quedat en segona posició. Mentre que David Mendez i Ruslan Ulanov han fet tercers.

Edgar Rodriguez, del restaurant Can Simoneta Gastronòmic. Foto: Bep Al·lès©

El xef Edgar Rodriguez, del restaurant Can Simoneta Gastronòmic de Mallorca, i Benito Torres Terrassa, han guanyat el primer premi del Concurs Nacional de cuina aplicada a la Vaca Vermella de Menorca, que ha tingut lloc aquest diumenge, dia 3, a la Plaça de la Llibertat de Ciutadella. El plat presentat ha estat valorat pel jurat amb la puntuació més alta d’entre les vuit elaboracions que s’han cuinat durant el matí. No és la primera vegada que Rodriguez s’alça amb un premi, ja que va ser segon al concurs Oleo Tapa 2023. Com a guanyadors, s’han endut, a banda del trofeu, un premi de 1.000€.

El paseo de la Vermella menorquina entre lentiscos, de Pau Sintes. Foto: Bep Al·lès©

El menorquí Pau Sintes, a qui ha acompanyat Albert Marquès, ha quedat segon en puntuació, amb una presentació del plat El paseo de la Vermella menorquina entre lentiscos. A ells els correspòn el premi de 500€, a banda del reconeixement. Actualment, Sintes és a la cuina de Cristine Bedfor Hotel, de Maó, el 2022 va aconseguir el títol de Jove Xef de Menorca i va obtenir el primer premi al concurs “European Young Chef Award”.

David Méndez, cap de cuina de Cap Rocat. Foto: Bep Al·lès©

El tercer premiat, amb 300€, ha estat el cuiner David Méndez, cap de cuina de Cap Rocat, que compta actualment amb 2 Soles Repsol. A Mendez l’ha acompanyat Ruslan Ulanov.

A banda dels premis i trofeus, l’organització ha fet entrega de diplomes acreditatius a tots els participants, destacant que el nivell del concurs ha estat molt alt, quedant molt a prop en puntuació. Durant tot el matí, i tot i la pluja que ha caigut, han estat molts els curiosos que s’han atracat a les cuines muntades a la Plaça de la Llibertat per veure aquest espectacle gastronòmic, que ha comptat amb els xefs Sergio Fernández, Koldo Royo, Joan Bagur i José Cortés, el president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears i director de Foodies on Menorca, Bep Al·lès, i la cofundadora de la guia online Cómete Menorca, Sió Bosch, com a membres del jurat.

Aquest esdeveniment gastronòmic és possible gràcies a la implicació del Consell Insular de Menorca, a través del Pla de Sostenibilitat Turística Menorca0Co2, la Secretaria d’Estat de Turisme, i la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern de les Illes Balears. També hi col·labora l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca. L’organització va a càrrec de Caeb Menorca Restauració, ASCAIB i l’Associació de Ganaders de Vaca Menorquina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.