Ciutadella instal·larà cartelleria a Cala en Brut amb informació sobre els riscs dels bots L’Ajuntament ja disposa de l’autorització de Costes per començar a reparar els danys ocasionats als replans pels darrers temporals

C.M / Ciutadella – L’Ajuntament de Ciutadella adoptarà mesures preventives per evitar que els tradicionals bots dels banyistes a Cala en Brut puguin acabar en accident. El consistori instal·larà cartelleria en els accessos als replans amb informació per als nedadors. També pintarà un triangle de color groc damunt les plataformes amb pintura antilliscant a fi d’evitar llenegades. Una mesura que recorda a les que ja s’han adoptat altres anys i que han xocat amb la resistència dels saltadors. La prova és que cada any s’arrabassen una part de les tanques de fusta que la Demarcació de Costes instal·là a Cala en Brut el 2017 com a mesura dissuasiva per evitar accidents. I que els senyals com la ratlla de color negra que es pintà el mateix estiu als replans s’han esborrat al cap de pocs dies pels mateixos usuaris. Algunes de les recomanacions per als banyistes són començar a saltar, en cas que s’hagi decidit així, per les zones de manco altura, comprovar si el fons marí teu prou fondària, anar en comptes amb les roques llenegadisses o no saltar si hi ha ones o mala mar. Es tracta d’una de les plataformes de bots més populars de tot Menorca, des d’on s’hi llencen petits i grans.

Un altre dels problemes que preocupa l’Ajuntament és el mal estat dels replans després dels darrers temporals de desembre i gener, que n’han deixat molt malmesa l’estructura. Des de l’equip de govern ja s’hi han posat a fer feina. El regidor de Medi Ambient, Energies Renovables i Turisme, Daniel Marquès, explica que l’Ajuntament ja disposa de l’autorització de Coster per reparar les plataformes, amb la intenció que els treballs comencin el més prest possible.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.