COMUNICAT RELATIU A LA MÚSICA AL CARRER

Des de Ciutadella Endavant duiem a programa la necessitat què el Conveni de música al carrer fos públic i d’aquesta manera defugir de que la cultura restés solament en mans de terrasses i bars. Ens vam alegrar de saber que l’Equip de Govern de Ciutadella apostava per aquesta idea i ens vam interessar pel projecte.

Si més no, aquesta manera de funcionar no és la que creiem més oportuna. Hem pogut tenir accés a l’expedient i veure les dues propostes que es van presentar, per una quantia exactament igual 10.000 euros, IVA exclòs. El que l’informe justificatiu expressava, i així va arribar a les tres empreses a qui es va requerir un pressupost era que «El pressupost que presentaran les empreses ha d’incloure tota la gestió, l’organització, el caixet dels músics, el muntatge i desmuntatge i la sonorització de cada activitat».

El que des de Ciutadella Endavant volem denunciar és que entre dues ofertes econòmiques de la mateixa quantia i complint les dues amb el que s’exigia a l’informe justificatiu, hagi estat escollida l’oferta econòmica que no té una política de pagament establerta que sigui justa. L’empresa que finalment executarà l’activitat en el seu projecte ja especificava què es cobraria en cada jornada, i podíem trobar un duet per 400 euros, un duet també per 260 euros o un trio per 390 euros. L’oferta que no va guanyar, en canvi, proposava un preu fix per músic el que a parer nostre ens semblava molt més just i equitatiu quan de doblers públics es tracta.

 És necessari expressar el nostre malestar també amb els emplaçaments que s’han escollit. Tornar la música al carrer era una qüestió que des de Ciutadella Endavant teníem clara, però que ens sembla que la manera en què es fa és molt important. La pressió que les veïnes del nucli històric de Ciutadella viuen és qualcom que s’hauria d’haver vist reflectida en la definició dels emplaçaments, i també tenir en compte que el fet de pagar-se amb doblers públics hauria d’haver estat motiu suficient per a intentar atracar la música a espais que de per se moltes vegades han estat oblidats, com per exemple al Geriàtric de Ciutadella. Des de Ciutadella Endavant entenem que la gestió de la música al carrer hauria de ser totalment equitativa i transparent, cosa que amb aquesta manera creiem fermament que no es compleix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.