COMUNICAT RELATIU A LES POLÍTIQUES D’IGUALTAT DE L’AJUNTAMENT DE CIUTADELLA.

Des de Ciutadella Endavant volem denunciar la manca de transparència de l’Equip de Govern en l’organització de les activitats del Dia Internacional de la Dona. 

En el plenari del mes de febrer vam entrar un seguit de preguntes per poder aclarir quin era el paper de l’Ajuntament en les activitats que estaven emmarcades en la programació del 8M.

La nostra sorpresa arriba quan la regidora d’Igualtat no sap explicar quines activitats s’han organitzat com a iniciativa pròpia de l’Ajuntament i quines altres són col·laboracions amb diferents entitats.

 Va ser la batlessa qui en el plenari va sortir a respondre les preguntes que la nostra regidora estava realitzant per passar a apropiar-se de dues activitats que han estat organitzades per part d’altres entitats i amb qui l’Ajuntament ha col·laborat, com hem pogut corroborar.

La batlessa va expressar que l’exposició fotogràfica «La Fe rere els murs» s’havia organitzat a petició expressa de l’Ajuntament i que les jornades de portes obertes del pàdel també havien estat iniciatives de la regidoria d’Igualtat, com bé es pot veure en la videoacta del passat plenari. Informació que després es corregeix amb un ofici de resposta a les nostres preguntes: 

– «2. Exposició fotogràfica “La Fe rere els murs” a l’espai Sant Josep del 8 al 23 de març: Inauguració 08/03/2024 a les 19 h Activitat organitzada per l’Associació Alcem la veu»

– «4. Jornada gratuïta de pàdel. dia 9 de març de 10 h a 13 h. Activitat organitzada pel Club Pàdel Ciutadella No ha suposat cost per l’Ajuntament»

Van assegurar també la col·laboració en la manifestació organitzada per part de la societat civil pel 8M, quan hem pogut corroborar que aquesta informació és totalment falsa. 

La informació de quines eren les partides pressupostàries que es destinarien a cadascuna de les activitats , tot i que no se’ns va respondre al plenari, se’ns van fer arribar per escrit. Ens sobta molt veure que la regidoria d’Igualtat ha destinat a una activitat del Sindicat Unificat de la Policia un cost total de 896,61 € en 100 camisetes i 100 bolis. Creiem que aquesta activitat podria haver estat assumida per una institució com és la Polia Nacional i que per res s’hauria de pagar des de l’Ajuntament.

En definitiva, ens preocupa que l’Ajuntament estigui liderat per persones que no són prou conscients del treball que se suposa que realitzen i que tot en darrera instància sigui decretat per la batlessa qui, per afinitats, vagi actuant a la seva conveniència.

 És intolerable que una regidora d’Igualtat no sigui capaç de discernir entre les activitats organitzades per l’Ajuntament i les col·laboracions, així com que un 8 M estigui format quasi totalment per col·laboracions, cosa que ens sembla evident que escenifica la manca de criteri polític en aquestes qüestions. Si més no el que és més necessari denunciar és la capacitat que té aquest equip de Govern per fer-se propietari de mèrits aliens sense cap classe de consideració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.