Més per Menorca proposa ampliar el programa ‘Joves Qualificats’ al sector privat

El portaveu de Més per Menorca, Josep Juaneda, ha enregistrat una proposta al ple del Consell Insular de Menorca per instar el Govern de les Illes Balears a fer extensiu el programa del SOIB Joves Qualificats a petits i mitjanes empreses de sectors estratègics per a la diversificació de l’economia.

El programa SOIB Joves Qualificats és un programa per contractar a persones joves -d’entre 18 i 30 anys- inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, amb una titulació universitària o de formació professional de grau superior o mitjà o certificats de professionalitat de nivells 2 o 3. L’objectiu d’aquest programa és el de millorar l’ocupabilitat dels joves amb l’exercici pràctic dels coneixements adquirits en la seva formació i àrees de coneixement i, d’aquesta manera, millorar-ne les possibilitats d’inserció posterior en el mercat laboral.

El programa de Joves Qualificats es divideix en dos programes diferents: d’una banda, el programa SOIB Jove – Qualificats Entitats Locals, que ofereix llocs de feina al Consell Insular o als ajuntaments, i per altra banda, el programa Primera Experiència en les Administracions Públiques que ofereix experiències professionals als òrgans de l’Administració General de l’Estat. En tot cas, ambdós programes són executats a les Illes Balears per part del SOIB i són finançats pel Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Sigui com sigui, però, aquest programa queda restringit a experiències professionals al sector públic.

Juaneda considera que “si el programa funciona en l’àmbit de l’administració pública, estic convençut que també serà un èxit involucrant el sector privat”. El portaveu menorquinista, afirma que “ampliar aquest programa permetrà recuperar part del talent jove que parteix fora de Menorca per estudiar i que, a dia d’avui, no torna”.

Per tot això, Més per Menorca proposa instar el Govern de les Illes Balears que faci extensiu el programa Joves Qualificats a petites i mitjanes empreses innovadores o de sectors estratègics per a la diversificació econòmica perquè aquestes puguin contractar de forma directa joves per un any, amb càrrec al Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.