Ciutadella estudia solucions a les inundacions del carrer Mallorca El problema es podria solucionar amb la instal·lació de més embornals a les dues zones on es concentren els majors embassaments, com són el primer tram del carrer i els pisos de La Caixa

Bep Al·lès / Ciutadella – L’Ajuntament de Ciutadella estudia solucions al problema ocasionat per les inundacions periòdiques en alguns trams del carrer Mallorca. Un problema que té dues causes clares. La primera és que quan es feren les obres no es calculà adequadament el pendent del carrer, i la segona, que els embornals que recullen les aigües pluvials són massa petits per drenar-les. Tot plegat, fa que cada cop que plou intensament, l’aigua de la pluja i tot el que arrossega al seu pas, com les fulles dels arbres, s’acumula a les reixetes i provoca que s’inundin els baixos d’alguns habitatges. Els vesins de la zona coneixen la problemàtica i n’han traslladat les queixes a l’Ajuntament.

La regidora delegada de servei d’aigües i clavegueram, Esperança Juaneda, explica que el consistori és perfectament conscient del problema i que n’han estudiat la solució amb els serveis tècnics. Juaneda diu que l’actuació no seria molt costosa, però que cal trobar el moment per fer-la i disposar de la partida econòmica corresponent. La solució passa per instal·lar més embornals a les dues zones que concentren un major nombre d’inundacions per culpa del pendent, com són el primer tram del carrer Mallorca des de la Plaça des Pins i els pisos de La Caixa.

Les actuacions al carrer Mallorca començaren el 2017 amb l’objectiu de millorar les infraestructures (clavegueram, pluvials, aigua potable, fibra òptica, gas natural…) eliminar barreres arquitectòniques, millorar el paviment i embellir el carrer. S’hi invertiren 800.000 euros, però les obres no deixaren satisfet del tot el veïnat, que no veia molt clara l’ampliació del carril-bici ni l’eliminació de places d’estacionament. Amb tot, els treballs s’acabarien estirant fins al primer trimestre de 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.