L’illa de Menorca es promociona a Berlín com a destinació per ser visitada durant tot l’any Menorca destaca les seves qualitats naturals i patrimonials, així com la seva agenda cultural i esportiva

Menorca s’ha donat a conèixer a la fira ITB de Berlín d’aquest 2024 com a destinació on gaudir d’una experiència integradora durant tot l’any gràcies als atractius naturals i al patrimoni que atresora l’illa, així com per la seva agenda d’esdeveniments culturals i esportius. Així ho ha relatat aquest dimarts, 5 de març, el president del Consell Insular de Menorca i de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), Adolfo Vilafranca, durant l’esdeveniment celebrat per donar a conèixer les novetats de les Illes Balears d’aquest any.

L’acte s’ha celebrat aquest migdia a l’estand de la comunitat autònoma. “Menorca és una illa amb un paisatge, una biodiversitat, un patrimoni i una gastronomia diversa i valuosa que inclou infinites possibilitats de turisme actiu, així com nombroses cites esportives i culturals de gran nivell que abasten tot l’any. Per això, Menorca és una illa per gaudir durant totes les estacions”, ha afirmat Vilafranca.

El president del Consell Insular de Menorca i de la FFTM ha relatat els atractius de l’illa, començant pel fet de ser Reserva de Biosfera des de fa tres dècades. “Trobareu un paisatge i una biodiversitat excepcional, tant marina com terrestre. Menorca ofereix una naturalesa i una bellesa paisatgística de somni, viva, plena de contrastos, i molt singular”, ha dit Vilafranca.

A més, ha recordat les possibilitats de turisme actiu que ofereix el territori, com ara el Camí de Cavalls. “Els 185 quilòmetres del Camí de Cavalls són ideals per a qui busca un contacte total amb la natura, per a persones de totes les edats que desitgen tranquil·litat, o escapar-se del quotidiana davant del mar. És un mirador espectacular per descobrir l’essència de Menorca. Una essència que està lligada a la nostra història, a les nostres tradicions i al nostre patrimoni”, ha afegit Vilafranca.

El president del Consell i de la FFTM ha posat èmfasi en la riquesa arqueològica de Menorca, un fet que ha propiciat que l’illa sigui declarada Patrimoni Mundial, amb el que el destí és una finestra per a l’estudi del passat, però també “una illa amb una variada oferta cultural ancorada en el present”.

Vilafranca ha enumerat les opcions d’oci cultural de Menorca. Una agenda que abasta tot l’any i que inclou programació escènica, festivals i cicles de tot tipus de música, i espais dedicats a l’art. “Aquesta agenda cultural es complementa amb la esportiva. A Menorca apostem també per l’esport amb desenes d’esdeveniments esportius durant tot l’any. Així, aquest 2024 hem programat des de regates internacionals, fins a curses de trail, BTT i pàdel, amb un torneig FIP Platinum que reunirà les millors pales del circuit internacional”, ha reflexionat el president del Consell.

A més, ha posat en valor l’oferta gastronòmica de Menorca i el producte local. “La Menorca autèntica està íntimament lligada amb la nostra gastronomia, però també amb els nostres habitants, els nostres municipis, tradicions, artesanies, així com amb el nostre camp i producte de quilòmetre zero. Perquè al llarg de la nostra història, a Menorca hem compatibilitzat amb èxit i molt d’esforç el desenvolupament humà, amb el medi ambient i la natura, sense alterar la nostra essència. Amb harmonia i equilibri. És la nostra senyal d’identitat. Som el destí ideal per desconnectar, per escapar-se del món i redescobrir l’essencial, en tranquil·litat i amb una connexió total amb la natura”, ha conclòs Vilafranca.

El president del Consell capitaneja la delegació menorquina a la ITB, una delegació que inclou la presència de la directora insular de Promoció Turística, Begoña Mercadal, així com els alcaldes de Ciutadella, Alaior i Es Castell. De fet, aquest dimarts a la tarda s’ha programat una presentació de tots els municipis de Menorca a través del Camí de Cavalls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.