Cristina Gómez demana que el sector primari sigui més compatible amb el medi ambient

Cristina Gómez, diputada per Unides Podem, expressa la seva satisfacció amb l’aprovació d’una moció que va defensar ahir al ple i critica la posició de la dreta i l’extrema dreta, de PP i VOX.

Ahir Unides Podem va defensar “una moció a favor d’un model econòmic que no sigui és del monocultiu turístic” “a favor, per tant, d’un sector agrari, ramader, i pesquer que sigui compatible també amb el medi ambient”. La diputada explica que “dels 20 punts presentats per UP dissortadament la dreta, PP, i la ultradreta, VOX, no n’han volgut saber gaire” i recorda que “aquesta dreta i ultradreta és la que a Europa voten a favor dels tractats de lliure comerç que permeten que per la porta de darrere entrin productes d’altres països incomplint la nostra normativa de salut i mediambiental”. “També voten en contra de la llei de cadena alimentària” que la parlamentària C. Gómez entén com “la millor manera que els pagesos no es vessin obligats i obligades a vendre a pèrdues”.

Cristina Gómez critica que “aquesta dreta i ultradreta que fa dies que es fa fotos amb tractors, pagesos i pageses al carrer avui han estat incapaços de donar un suport rellevant a aquesta moció”. Tot i això, la diputada agraeix “les aportacions i esmenes que han presentat altres partits i que han permès salvar finalment 10 punts que sens dubte milloraran les perspectives d’aquest sector tan perjudicat”. “No per normativa mediambiental, com diuen des de la dreta i ultradreta” “sinó precisament pel que aquestes opcions polítiques estan votant, sobretot, a nivell estatal i europeu” recorda la diputada morada.

“Els principals punts aprovats són compatibles amb les reivindicacions d’aquest sector, especialment amb la necessitat de reduir la càrrega burocràtica quan demanen ajuts” explica Gómez, diputada per UP. Entre altres, la parlamentària explica que “es demana els Consells Insulars a complir amb la llei turística que obliga els establiments hotelers a comprar un mínim de producte local”. “També, que el Govern, a través de la compra pública, ajudi al sector primari comprant producte d’aquí” mesura que la parlamentària recorda “ja es va fer a la legislatura passada” “tenim hospitals, escoles, residències o centres de dia, per què no comprar producte de proximitat ?” o “que Europa revisi els tractats de comerç i no permeti l’entrada per la porta de darrera a productes de fora que incompleixen la normativa que imposam aquí”. Finalment, la moció defensada per UP “insta al Govern a defensar que les Balears tenguin una PAC específica, un reglament propi per les illes del mediterrani i que el seu desenvolupament rural poc té a veure amb territoris peninsulars” informa Cristina Gómez, diputada de la formació morada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.