Les dones lideren el canvi al sector immobiliari amb una presència del 56%

La presència de dones no para de créixer al sector immobiliari. Les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) revelen que el 56% dels treballadors al sector immobiliari són dones, superant el 44% d’homes. Aquest fenomen ha estat consolidat amb increments notables trimestre rere trimestre. Durant el primer trimestre, 83.800 dones estaven empleades al sector; el segon trimestre, la xifra es va mantenir alta amb 81.800 dones; i el tercer trimestre, es va registrar un impressionant augment amb 90.300 dones. Aquestes dades reflecteixen un increment total de gairebé 10.000 dones al sector immobiliari.

Ingrid Marín, cofundadora i sòcia directora del club d’agents immobiliaris Excellence Real Estate Circle, explica que “l’augment de la presència de dones al sector no només s’evidencia en xifres, sinó també en la diversificació de rols femenins dins de la indústria, però ha de continuar creixent el nombre de dones directives en aquest sector. Dècades enrere, les dones solien ocupar llocs de suport administratiu, però avui dia s’estan obrint pas en rols de lideratge com a agents immobiliaris, gestores de propietats o consultores immobiliàries”.

Alhora, afegeix que “el perfil de les dones que treballa al sector immobiliari ha evolucionat amb el temps i ha experimentat canvis significatius. Fins ara, el perfil més comú era el de dones amb edats compreses entre els 30 i 50 anys i una formació acadèmica mitjana, però cada cop es veuen dones més joves i amb estudis superiors”.

Conciliació laboral i personal

Per Marín el creixement de la presència femenina al sector immobiliari es deu, en part, a les oportunitats que ofereix en termes de conciliació entre la vida laboral i personal. “La presència d’agents immobiliaris femenins augmenta perquè és una feina que dóna la possibilitat de conciliar vida laboral i personal, ja que ofereix una gran llibertat i flexibilitat d’horaris en estar enfocat a resultats. Aquesta flexibilitat s’adapta perfectament a les necessitats de moltes dones que volen compaginar la carrera professional amb responsabilitats familiars i personals”.

Segons un estudi dut a terme per LACOOP, 8 de cada 10 persones que decideixen adquirir un habitatge són dones. Aquesta dada subratlla la influència i el protagonisme que estan adquirint en el procés de compravenda de propietats. “Les dones que treballen al sector immobiliari destaquen per la seva capacitat natural per entendre les necessitats dels clients, ja que la seva sensibilitat els permet no només comprendre les demandes del mercat, sinó també participar de manera activa en decisions clau”, comenta Marín.

La tendència creixent de dones al Real Estate no només reflecteix un canvi demogràfic significatiu, sinó que també posa de manifest les habilitats úniques que les dones aporten a aquesta indústria, liderant el canvi cap a un sector immobiliari més inclusiu i dinàmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.