Dia 9 de març, Dia Mundial de la Truita de Patates Rànquing tipus de truites de patata més consumides

Truita de patates de La Tita, a Santiago de Compostela.

L’obrador de menjar gurmet de cinquena gamma barrancosfood.com vol compartir els resultats de la seva anàlisi sobre les truites de patata més consumides a Espanya.

Amb una profunda incursió a les preferències culinàries dels consumidors, es revelen les preferències dels usuaris a l’hora de consumir una truita de patates a bars o restaurants.

A l’any es consumeixen gairebé 30.000 tones de truites de patata a tot el país a casa, i si aquesta dada et sembla molt, en hostaleria és encara molt més gran.

El 2023 hi havia donats d’alta 168.065 bars a Espanya, i amb això podem estimar que aproximadament es consumeixen en bars unes 605.000 tones.

Les 6 truites de patata que més trien els consumidors:

1.- Truita de patates amb ceba

La versió més tradicional, amb ous, patates i ceba. És la base de totes les variants i gaudeix d’una popularitat constant a tot el país.

Segons les dades a què hem tingut accés, més del 70% prefereixen aquesta varietat a la de sense ceba.

De fet, la favorita és la truita amb ceba i poc feta, que estigui sucosa.

2.- Truita de patates sense ceba

Per a aquells que prefereixen una versió més suau, aquesta truita prescindeix de la ceba, ressaltant l’harmonia entre els ous i les patates.

Hi ha algun xef molt prestigiós com Dabiz Muñoz, que opina que és millor la truita de patata sense ceba ja que “la ceba aporta una excessiva dolçor innecessària en una truita”.

3.- Truita de patates amb pernil dolç i formatge

Una varietat que ha guanyat molt de pes en els darrers anys en incorporar elements salats i cremosos que complementen perfectament la textura suau dels ous i les patates.

4.- Truita de patates amb bonítol o tonyina

Aquest tipus de truita de patata sol tenir dues variants normalment a l’hora de fer-la i presentar-la a la barra d’un bar.

5.- Truita de patates amb xoriço

Per a aquells que busquen un toc picant i ple de sabor, la truita amb xoriço és una elecció popular.

La combinació de la textura suau de la truita amb la intensitat del xoriço és simplement irresistible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.