Educació sexual Per Marta Seguí

Fa dos anys que vaig a les escoles a explicar l’aparell reproductor. Em sorprèn el tabú que hi ha relació a aquest tema i com, nosaltres com adults, també ens falta informació. I encara m’impacta més la vergonya que es transmet per encarar aquest tema. Totes les persones venim d’un acta sexual, ho hem de tenir clar!

La sexualitat és un pilar de la vida de totes les persones i va molt més enllà de les relacions sexuals. La sexualitat també és la descoberta del cos quan som petits o aquelles carícies entre dues persones majors. La informació i l’educació hauria de ser la prioritat per assegura que les noves generacions tinguin unes relacions afectives saludables i respectuoses. Crec que mai es massa prest per conèixer l’anatomia dels genitals, la fisiologia de la reproducció o el funcionament del cicle menstrual. Aquesta informació ajudarà a crear persones adultes que es coneguin i que quan vulguin crear una família entenguis que la naturalesa a establert uns moments per assegurar la supervivència de la criatura.

A mi em van educar des de la por: por a un embaràs, por a les malalties de transmissió sexual… I crec que aquest no és el camí. Hem d’informar, però no des de la por. Hem d’ensenyar amb confiança que la sexualitat és una part més de la nostra vida i que serà difícil gaudir d’ella amb companyia si abans no ens hem descobert a nosaltres mateixes. S’ha de mostrar con funciona el cos perquè, quan siguem adultes, entenguem que el cos mai ens falla. El cos ens diu que a vegades no és el moment de tenir un fill, una relació sexual o una menstruació perquè no hi ha l’energia, el temps o la voluntat per desenvolupar-ho. Abans de pensar que alguna cosa no va bé, aixeca el ulls i mira com estàs tu internament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.