Setmanari El Iris del 12 de març de 1949

El Setmanari El Iris del 12 de març de 1949, a la portada es parlava de diferents temes, entre ells de la mort de Francesc Hernández Sanz, cònsol d’Holanda a les Illes Balears, a més de persona destacada a la cultura illenca amb la publicació entre altres de “La història de Menorca” al 1908, i fundador de la “Revista de Menorca”. Destacat artista pintor i professor de dibuix de l’Institut de Maó, a més de ser l’arxiver i cronista de la ciutat. Altres temes de portada eren el concert de la Capella Davídica, les conferències formatives dels Antics Alumnes Salesians i l’exposició amb motiu de les Noces d’Or.

La Pantalla Ciutadana parlava d’un fort temporal de vent amb el que s’havia iniciat el mes de març. La força eòlica havia tombat un arbre al passeig de Sant Nicolau i va arrossegar una caseta de fira ubicada a la plaça des Born.

El dia 5 de març era batiada a la Catedral la filleta Margarita Mayans Vivó, filla de Jaume Mayans Comella i Ignàsia Vivó de Salort. Van ser els seus padrins Alfonso Vivó de Salort i Margarita Comella Taltavull.

El dia 7 professava la fe religiosa el germà Jaume Anglada Juaneda, a la Casa del Noviciat Hospitalària de Calafell. Jaume Anglada prestaria servei als malalts del Sanatori Psiquiàtric de Sant Baudili de Llobregat.

El Minerva perdia per 0-1 davant el Mediterráneo en el derbi local ciutadellenc i el Ciutadella guanyava per 2-4 al Ferreries al camp de Sant Bartomeu i es posava líder.

Antoni Pons Caules, a la seva crònica parlava de que el formatge de Menorca anava a 2,50 pessetes els 100 grams a una botiga de Barcelona. I segons la informació es veu que a Ciutadella el preu era molt més elevat. Es parla que als propietaris i pagesos de Ciutadella no els hi cauria gens bé veure substituït el nom del formatge de Menorca per formatge de Maó, o la camamil·la per camamil·la de La Mola, o calçat i sabates de Mallorca, entre altres coses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.