El PP demanarà instar des del Consell al Govern espanyol a fer les inversions necessàries per reforçar la xarxa elèctrica menorquina

 El Grup Popular al Consell Insular de Menorca defensarà una proposta d’acord al proper ple perquè s’insti el Govern d’Espanya a emprendre les inversions necessàries per reforçar la xarxa elèctrica menorquina, i d’aquesta manera , continuar impulsant l’avenç de les renovables a l’illa.

El conseller de Medi Ambient del PP, Simón Gornés, defensa que “estem 100% compromesos amb la implementació de l´Estratègia Menorca 2030, però actualment, la meta d´assolir un 85% de cobertura de la demanda elèctrica de l´illa amb energies renovables per a l’any 2030 és poc realista si no es fan les inversions necessàries per enfortir la xarxa”.

A més, explica que ”veiem amb molta preocupació que Red Eléctrica hagi anunciat que la xarxa menorquina no està capacitada per suportar més enllaços de punts de generació d’energia renovable, i que no s’autoritzaran noves connexions”.

“És una llàstima que per la manca d’inversió en projectes destinats a enfortir el sistema energètic de Menorca, s’estiguin paralitzant projectes com la planta de Trepuconet, i es vegi compromesa la possibilitat que arribin nous”, afegeix Gornés.

En aquest sentit, el conseller popular també recorda que “segueix sense haver-hi data per a l’arribada del segon cable amb Mallorca, ja que el Govern el va eliminar de la planificació energètica de 2021-2026, i tampoc hi ha previsió per a les bateries, encara que ens van prometre que arribarien el 2024”.

Finalment, des del PP també es proposa demanar a l’executiu de Sánchez que explori la possibilitat de posar en marxa projectes d’energia eòlica marina a Menorca, cosa que podria representar, alhora, l’arribada de noves oportunitats econòmiques per a l’illa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.