Es Migjorn Gran augmenta en 71.000 euros el cost del salvament a les platges L’Ajuntament mostra el seu “total desacord” amb l’anterior Govern balear per haver pactat millores al servei sense consultar els municipis

Binigaus

L’Ajuntament des Migjorn Gran incrementarà aquest estiu en 71.000 euros la partida destinada a pagar el servei de salvament i socorrisme a les platges de Sant Tomàs i San Adeodato, que es posarà en marxa a partir del proper mes de maig.

El cost puja des dels 135.000 euros de l’any passat fins als 206.000 ara estipulats, un 53 per cent en total, per tal de fer front a la millora de les condicions pactades per l’anterior Govern balear amb els sindicats del sector.

El govern municipal entén la importància de no estalviar cap esforç per millorar la seguretat de tots els usuaris a les platges, però lamenta que s’hagi pres aquesta decisió sense consultar els ajuntaments, que son els responsables finals d’oferir el servei.

El regidor d’Hisenda i Medi Ambient, Antoni Borràs, ha mostrat el seu “total desacord amb l’actitud dels anteriors responsables del Govern balear” per la “creixent pressió” que sotmet a municipis com el des Migjorn Gran per poder oferir un servei que acabarà sent “deficitari” per al Consistori.

Els pressupostos preveuen ingressar 170.000 euros per l’aprofitament dels serveis de platges, una xifra que tan sols cobrirà el 80% del cost del

salvament. A més, s’hi haurà d’afegir una altra partida de 18.000 euros destinada a l’abalisament de les cales no urbanitzades que, sumada a la de socorrisme, situen el cost total del salvament i abalisament en 220.000 euros, 50.000 més del que es recaptarà. Borràs ho considera “exorbitant”.

En aquest sentit, el regidor proposa mancomunar el servei a tota l’illa entre els ajuntaments i el Consell per així aconseguir reduir el dèficit que causa als comptes municipals. D’aquesta manera es seguiria l’exemple d’altres serveis que Es Migjorn ja té mancomunats, com ara la neteja de platges o el consorci de residus.

L’Ajuntament demana “una major sensibilitat” a la Direcció General d’Emergències i Interior del Govern “perquè sigui conscient de l’esforç que fem els municipis per complir amb eficàcia el servei de seguretat a les platges”. Un esforç que també implica superar la paperassa burocràtica que exigeix Costes per tal d’autoritzar les concessions dels quiosquets i d’altres serveis de temporada al litoral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.