La llista d’espera de les consultes de cardiologia  baixa un 12,7 % en dos mesos El reforç de dos metges de l’Hospital Universitari Son Espases ha permès reduir el número de persones que estan pendents d’una cita

La llista de persones que estan pendents d’una cita amb el Servei de Cardiologia a l’Hospital Mateu Orfila s’ha reduït un 12,7 % en els dos primers mesos de l’any. Aquest descens és el resultat del pla de xoc que ha dut a terme la direcció de l’Àrea de Salut de Menorca, en col·laboració amb l’Hospital Universitari Son Espases, amb l’objectiu de donar sortida a la demanda assistencial a causa de la baixa d’un dels tres facultatius del Servei.

Des del 13 de gener, dos especialistes de l’hospital de referència de les Illes Balears es desplacen cada dissabte a Menorca per fer consultes i proves complementàries de cardiologia. Aquest reforç ha permès incrementar l’activitat assistencial i reduir les llistes d’espera. Així, durant els mesos de gener i febrer d’enguany s’han fet 575 consultes presencials, mentre que en el mateix període de 2023 només se’n varen atendre 504. El més significatiu és l’increment de les primeres visites, que han crescut un 71,7 % respecte dels primers dos mesos de l’exercici passat, havent passat de 209 visites a 359.

Aquest augment de l’activitat s’ha vist reflectit en les llistes d’espera del Servei de Cardiologia. A finals de 2023, 881 persones esperaven cita amb un metge d’aquesta especialitat. Dos mesos després, la llista s’ha reduït 112 pacients (-12,7 %), fins a situar-se en 769 persones a finals de febrer. Les llistes que més han baixat han estat, per una banda, la dels pacients que esperen més de seixanta dies per a una cita —que han passat de 651 a 550— i, per l’altra, la de persones que esperen més de dos mesos per a una prova complementària, que han passat de 81 a 45.

L’acord de col·laboració amb l’Hospital Universitari Son Espases es va posar en marxa el gener i es preveu que, d’entrada, es perllongui fins el mes de juliol, tot i que es podria prorrogar en funció de la situació que hi hagi aleshores.

El reforç puntual de metges també es fa en les consultes del Servei de Reumatologia. En aquest cas, des del mes de novembre es desplaça a l’Hospital Mateu Orfila un facultatiu de Son Espases i un altre de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, per passar consulta dos dies per setmana en horari de matí i capvespre per suplir la baixa per maternitat que hi ha en el Servei, que compta amb dos especialistes. Amb una llista d’espera de 125 persones per tenir cita amb Reumatologia, el que s’ha aconseguit és reduir en deu dies la demora mitjana, que ha passat de 36,8 a 26 dies en els últims quatre mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.