L’Espai Menorca (antic Recinte Firal de Maó) acollirà, del 23 al 27 de març la quarta edició de la Fira de la Ciència i de la Tècnica que promou i patrocina la Fundació Rubió

Mil cent alumnes de 1er i de 2n d’ESO de tots els Instituts i Centres Concertats de Menorca visitaran els dies 25, 26 i 27 de març, la quarta edició de la Fira de la Ciència i de la Tècnica, que s’instal·larà a l’Espai Menorca (antic Recinte Firal de Maó).

La Fira de la Ciència i de la Tècnica és una iniciativa de la Fundació Rubió, que la promou i la patrocina, en edicions bianuals, des de l’any 2018.

Es tracta d’un esdeveniment que té com a objectiu prioritari despertar vocacions científiques i tècniques entre els adolescents, a més de fomentar el seu esperit emprenedor i afavorir la dinamització de l’ensenyament de les ciències i les tecnologies. Està plantejat amb una doble interacció entre alumnes expositors i alumnes visitants. Alumnes de 3r i de 4t d’ESO, conduïts i supervisats pels seus professors i professores, s’encarreguen de presentar des dels  estands de la Fira, els projectes demostratius que estan preparant des de l’inici del curs escolar. Per la seva part, alumnes de 1r i de 2n d’ESO de tots els centres educatius visiten aquests on podran conèixer els projectes i fins i tot participaran dels seus continguts.

En aquesta quarta edició, hi haurà deu estands on s’hi presentaran els diferents projectes demostratius que protagonitzaran l’alumnat i el professorat de set centres educatius de l’illa, com l’IES Pasqual Calbó i Caldés, l’IES Maria Àngels Cardona o el CIFP del Centre de la Mar, entre d’altres, a més de dues entitats de l’àmbit científic i educatiu com l’Institut d’Estudis Menorquins i el Servei de Formació Permanent del Professorat. A l’edició d’enguany, s’ha volgut regular l’aforament de visitants de secundària tot limitant el nombre d’assistents amb l’objectiu de poder oferir una visita més participativa i de millor qualitat. “Els grups de visita seran més reduïts perquè volem millorar l’experiència que s’ofereix entre l’alumne expositor i l’alumne visitant” explica José Antonio Fayas, coordinador de la Fira i membre del Patronat de la Fundació Rubió.  Les matèries principals que donaran contingut a la fira giraran al voltant de la robòtica, la física, la química, el medi ambient, entre d’altres.

DISSABTE, 23 DE MARÇ: INAUGURACIÓ I PORTES OBERTES A PUBLIC EN GENERAL

Tot i que les visites escolars no començaran fins dia 25 de març, la Fira s’inaugurarà oficialment el dissabte dia 23 març amb una Jornada de Portes Obertes, per tal que pugui ser visitada, de forma lliure i gratuïta, per qualsevol persona interessada a compartir, amb els alumnes expositors i els seus professors i professores, els projectes que  s’exposen i que porten treballant des de fa mesos. L’horari de visita d’aquest dia de Portes Obertes serà de les 10:00 h fins a les 13:00 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.