ASMEN aconsegueix que PortsIB accepti les seves propostes per a l’ús de les rampes del port de Ciutadella

L´Associació d´Empreses Nàutiques de Menorca (ASMEN) ha valorat positivament la reunió mantinguda aquest dimecres amb el conseller del Mar i del Cicle de l´Aigua del Govern balear, Juan Manuel Lafuente; el director general de Ports i Transport Marítim, Antoni Mercant, i el director gerent de lentitat pública PortsIB, Kiko Villalonga.

El president d’ASMEN, Justo Saura, ha destacat que durant la trobada PortsIB ha acceptat les propostes de l’entitat per a l’adjudicació de l’ús de les rampes del port interior de Ciutadella que es posarà en marxa de cara a la temporada turística que afectarà a les empreses amb embarcacions destinades a fins lucratius i comercials.

“S’han mostrat oberts a escoltar els suggeriments i les necessitats del sector nàutic”, ha remarcat Saura. En concret, ha explicat que s’ha aconseguit augmentar de cinc a sis el nombre de licitacions disponibles i també s’han ampliat de cinc a sis les barques diàries que podran fer servir les rampes. Tot i això, entre les empreses dedicades al lloguer d’embarcacions hi ha una certa preocupació pel fet que no totes podran accedir a les rampes del port de Ciutadella aquesta temporada, a diferència d’anys anteriors, per la qual cosa es veuran obligades a buscar altres alternatives.

Fins ara, qualsevol empresa interessada a fer ús de les rampes havia de presentar una sol·licitud a PortsIB, pagava un cànon i podia fer-les servir sense limitació. A partir d´aquest 2024, l´accés quedarà limitat a aquelles empreses del sector que guanyin el concurs per al´adjudicació de diferents lots destinats al´ús de les rampes. L’objectiu final és regular i ordenar la navegació per tal de garantir-ne la seguretat portuària i marítima.

ASMEN també ha expressat el seu ferm interès a garantir que la temporada que ve es desenvolupi amb totes les garanties de seguretat al port de Ciutadella. D’aquesta manera, les empreses nàutiques s’han compromès a assegurar que les mesures adequades s’implementin i que l’accés a les rampes es faci de manera segura i eficient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.