Erola Arcalís i Marina Planas participen als visionaments de portafolis FotoFest Meeting Place 2024

Erola Arcalís

Gràcies a l’acord que l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) té amb els organitzadors de la biennal de fotografia FotoFest, que té lloc a Houston (EUA), del 9 de març a l’11 d’abril, les dues fotògrafes balears Erola Arcalís i Marina Planas participen a les projeccions de portafolis FotoFest Meeting Place, que el festival organitza dins la programació de la biennal.

La selecció de les dues fotògrafes s’ha fet a través d’una convocatòria oberta llançada per l’IEB, amb l’objectiu de possibilitar als fotògrafs professionals balears participar en un dels esdeveniments especialitzats més importants dels Estats Units. Els directors del festival, Sarah Ansell i Steven Ewans, han estat els encarregats de seleccionar les fotògrafes participants.

Fotofest Meeting Place atorga dues beques a les participants, que cobreixen parcialment el preu de la inscripció. L’IEB es fa càrrec de les despeses restants d’inscripció, a més de gestionar i cobrir les despeses del desplaçament i l’estada de les fotògrafes a Houston.

Els visionaments de portafolis FotoFest Meeting Place són el programa de revisió de projectes de fotografia més importants dels Estats Units, i la participació és molt anhelada pels fotògrafs. La missió del Meeting Place és oferir a artistes amb talent nous desenvolupaments i oportunitats professionals. Cada fotògraf participant té garantides 16 revisions individuals, cadascuna amb una durada de vint minuts. Celebrat en paral·lel a les exposicions de la biennal FotoFest, Meeting Place reuneix 150 curadors, editors i experts en fotografia per reunir-se i revisar els portafolis de més de 450 artistes i fotògrafs de tot el món.

Addicionalment a la participació en els visionaments de portafoli, l’obra fotogràfica de Marina Planas és present, amb la instal·lació «Enfocaments bèl·lics del turisme», a l’exposició col·lectiva «Ten by Ten» de la biennal, que reuneix deu fotògrafs que van participar en les projeccions de portafolis FotoFest Meeting Place dels anys 2022 i 2023. Amb motiu de l’exposició, el 17 de març, Marina Planas hi participa a una conversa creativa amb l’artista Lynn Silverman.

D’altra banda, l’obra de Marina Planas gira al voltant de les fronteres entre l’art i vida, realitat i representació visual, ficció i memòria. Actualment, realitza projectes sobre temes relacionats amb els arxius. En els darrers anys la seva feina s’ha centrat en les postals i la idea de generar la ficció i el desig a través de la utopia turística. És directora del Centre Casa Planas de Recerca i Cultura Contemporànies, on va iniciar el Programa d’Investigació Artística, que se centra en la creació contemporània a través de residències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.