L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca s’incorpora al Portal Hispana Aquesta incorporació ofereix, a més d’identificar i localitzar part del fons audiovisual de l’Arxiu, la possibilitat d’ampliar la visibilitat i l’accés als documents

Fotografia: Antoni Picó i Vivó. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM.
Negatiu de 35 mm. Monocrom.

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca s’ha incorporat recentment al portal d’accés al patrimoni digital espanyol Hispana, del Ministeri de Cultura i Esport.

Des del Servei de Patrimoni Documental i Biblioteques del Consell Insular de Menorca i el mateix Arxiu d’Imatge i So, es va valorar la necessitat d’incorporar a Hispana la part del catàleg digital que complís les característiques de llicències d’ús que requereix el portal. Açò correspon a més de 60.000 registres.

Aquesta incorporació ofereix, a més d’identificar i localitzar part del fons audiovisual de l’Arxiu, la possibilitat d’ampliar la visibilitat i l’accés als documents. També és una forma de donar visibilitat a l’Arxiu i la seva feina amb els fons documentals fotogràfics i audiovisuals de Menorca més enllà de la nostra illa.

Hispana és el portal que reuneix les col·leccions digitals d’arxius, biblioteques, museus i altres entitats espanyoles, que ofereixen accés als seus materials i objectes digitalitzats (manuscrits, llibres, pergamins, fotografies, mapes…). El portal té l’objectiu de donar accés al patrimoni cultural i científic espanyol que ha estat digitalitzat.

Hispana recull 256 repositoris digitals (col·leccions) i supera els 12.000.000 de registres.

L’entrada a Hispana obre la possibilitat d’ampliar encara més la difusió, amb la incorporació gairebé simultània a Europeana, el portal del patrimoni cultural europeu digitalitzat. En aquests moments, l’Arxiu d’Imatge i So està a punt de formar part del portal Europeana.

Els dies 6 i 7 de març s’han duit a terme les primeres Jornades Tècniques d’Hispana a Getafe (Madrid) a les quals ha assistit l’Arxiu d’Imatge i So per estar al dia del funcionament, les possibilitats de difusió i les característiques tècniques que s’han de tenir en compte per oferir un bon servei a través dels dos portals, Hispana i Europeana.

Podeu accedir a la pàgina d’informació de la col·lecció de l’Arxiu a Hispana aquí: https://hispana.mcu.es/es/comunidades/registro.do?id=5992

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.