Les operacions quirúrgiques programades als hospitals públics augmenten en 805 en el segon mes de l’any També s’incrementen les consultes externes i les urgències respecte a l’any 2023

Les operacions quirúrgiques programades als hospitals públics de les Illes Balears han augmentat en 805 en el segon mes de l’any. Concretament, el mes de febrer de 2024 es van dur a terme 9.651 operacions, respecte a les 8.846 registrades en el mateix període de l’any anterior. Aquest increment suposa un 9,1 % més d’activitat quirúrgica programada.

Amb relació a les consultes amb l’especialista, els centres hospitalaris varen registrar durant el mes de febrer d’enguany un total de 77.997 primeres consultes, una xifra que suposa un augment d’un 8,4 % respecte a les 71.910 registrades el febrer de 2023. En aquest sentit, el Servei de Salut treballa des de fa mesos en diferents línies d’actuació per tal de millorar les llistes d’espera, com ara la priorització de la jornada extraordinària. En el cas de les consultes externes, la jornada extraordinària va passar de 14.171 primeres visites el mes de febrer de l’any passat a 16.739 el mes de febrer d’enguany.

Les urgències també varen augmentar respecte al 2023. Si el mes de febrer de l’any passat es registraren un total de 81.822 urgències, enguany aquesta xifra es va situar en 84.585, la qual cosa significa un augment d’un 3,3 %.

Salut treballa intensament des de fa mesos en el desenvolupament del Pla d’Abordatge Integral de Llistes d’Espera, amb l’objectiu de reduir el nombre de pacients pendents d’una consulta amb l’especialista o d’una intervenció quirúrgica i d’augmentar l’eficiència dels recursos sanitaris de què disposa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.