Setmanari El Iris del 18 de març de 1949

El, a la portada es parlava de diferents temes com per exemple que es trobaven en ple període de la Quaresma i de com anaven canviant els costums. Es celebraven conferències formatives al Teatre dels Salesians. Es reproduïa l’article “Ciutadella de Menorca”, publicat a l’Enciclopèdia de Dades Turístiques, Comercials i Industrials. També a la portada es publicava el poema “Ball encantat” de Joan Timoner Petrus.

Es celebraven eleccions per a elegir als diputats provincials i es designava al tercer tinent de batle de l’Ajuntament de Ciutadella,  Llorenç Arguimbau Oliver, com a candidat.

Ciutadella anava creixent urbanísticament, es feien noves construccions al passeig de Sant Nicolau, carrer Federico Pareja, carrer de Santa Elena, carrer Bisbe Comes, carrer Miquel de Cervantes, carrer Casilda Caimaris i carrer de Maria Auxiliadora, entre altres.

El 13 de març era batiat a Sant Francesc el fillet Antoni Lluch Mesquida, fill de Josep Lluch Salord i Maria Mesquida Cavaller. Li va administrar les aigües baptismals el reverend Jaume Gener i van ser els seus padrins Antoni Mesquida Cavaller i Antonia Salord Bagur.

El dimarts 15 de març, era batiat a Sant Francesc pel reverend Jaume Gener, el fillet Miquel Camps Marquès, fill primogènit de Jordi Camps i Catalina Marquès. Van ser els seus padrins, Miquel Camps, avi patern, i Joana Cabrisas, àvia materna.

S’anunciava la creació de la Confraria de la Penitència, a la Parròquia de Sant Francesc. El seu hàbit era totalment negre, cinturó d’espart, alpargata negra, caputxa caiguda i creu individual.

Es publicaven aquella setmana  les defuncions de Llorenç Moll Moll, vidu d’Esperança Torres, mort als 88 anys; Francisca Marquès Bagur, de 33 anys, casada amb Francesc Pallicer. Manuel Díaz Giménez, cap del Semàfor de Bajolí.

El Ciutadella s’enfrontava al Constància d’Inca.

Al Cinema Alcàzar s’anunciaven les pel·lícules “El miracle de les  campanes”, amb Fred McMurray, Alida Valli i Frank Sinatra; i “Maria Antonieta” amb Tyrone Power i Norma Shearer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.