La consellera Estarellas participa a l’assemblea general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània per donar compte del pressupost per a 2024 Ha anunciat que el Govern de les Illes Balears aporta un total de 145.000 € als comptes per al finançament de projectes estratègics

La consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas, ha participat avui a l’assemblea general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània on s’ha donat compte del pressupost per a l’any 2024, que serà de 915.000 €. D’aquesta quantitat, el Govern de les Illes Balears aporta un total de 145.000 €, dels quals 50.000 € provenen de la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques. Aquests doblers es destinaran al finançament de projectes estratègics que contribueixin a assegurar el desenvolupament sostenible del territori de l’Euroregió, format per l’àmbit de les Illes Balears, Catalunya i la regió d’Occitània.

La consellera Estarellas ha iniciat la seva intervenció felicitant l’Euroregió, que aquest 2024 celebra el seu 20è aniversari, i també als representants de Catalunya per les iniciatives dutes a terme sota la presidència catalana d’aquesta associació europea de cooperació territorial. Això s’ha traduït en la possibilitat d’aconseguir liderar més projectes europeus obtenint, per a aquest fi, un major finançament de la Unió Europea.

De la mateixa manera, ha expressat la seva satisfacció pel fet que Palma aculli el pròxim dijous, 21 de març, la conferència final del projecte Watsavereuse, que ha comptat amb la participació de de la conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern i que està centrat en l’estalvi i la reutilització de l’aigua.

Per últim, ha destacat també el fet que els membres de l’assemblea general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània hagin aprovat per unanimitat els comptes per aquest any.

Projectes estratègics amb participació balear

Els nous projectes de l’Euroregió per als propers anys són el CESAM i el Fashion Forward. Amb una durada de 3 anys, el projecte CESAM està centrat en l’economia circular i les solucions sostenibles agroalimentàries. Per part de Balears, hi participen la Fundació BIT i la pime Terracor. Cofinançat en un 75% per la UE, el pressupost del projecte és de 3 milions d’euros.

El segon projecte és el Fashion Forward, que tendrà una durada de 2 anys i mig. Es basa en la transformació de la moda i les Illes hi participen mitjançant la Fundació Deixalles. Cofinançat per la UE en un 75%, el seu pressupost és d’1,2 milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.